Dit is de meest hallucinante auto die je de komende jaren zult tegenkomen. Aston Martin, Red Bull en de beroemde F1-ingenieur Adrian Newey sloegen de handen in elkaar om de extreemste straatauto ooit te bouwen.

Francois Piette
12/07/2017 14:45:46

Nee, deze Aston Martin ziet er misschien lang niet zo elegant uit als andere producten van het merk. Maar de zoektocht naar de optimale aerodynamica leidde de designers. De wielen zijn dus vol, de diffusor achteraan indrukwekkend, en er gaapt een groot gat achter de voorwielen en als luchtinlaat vooraan. Toch staat de stijl nog niet helemaal vast.

Alle details zijn van belang: van het unieke centrale OLED-scherm via het afneembare stuur tot de achteruitkijkspiegels die plaats hebben gemaakt voor camera’s. Het merk heeft het traditionele Aston Martin-logo zelfs vervangen door een ultrafijne aluminiumbadge waar “Aston Martin” in werd gelaserd.

F1-cockpit

Het Britse merk zegt dat 98% van de volwassenen past in de smalle cockpit. Ze zullen wel radicaal zitten, met de benen voor zich uitgestrekt. De ingenieurs hebben elke beschikbare millimeter dan ook benut.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.