Audi Q7 : Hij heeft al véél gereden

  • Piette François
  • 08 augustus 2005
Audi verspreidt druppelsgewijs informatie over zijn SUV die gepresenteerd zal worden in Frankfurt. Hier zijn al enkele foto’s die genomen werden tijdens testritten. Testen die « verschrikkelijk voor een auto » zijn, volgens Martin Brand, testverantwoordelijke bij Audi. De Audi Q7 heeft de woestijnhitte van Zuidelijk Afrika, de koude van de poolcirkel, de hitte van de snelwegen in Florida, het stof en de steentjes van de Aziatische wegen, Europa, Centraal Amerika en Brazilië doorstaan. En de Q7 heeft uiteindelijk ook afgezien op de noordelijke ronde van de Nürburgring. De testrijders van de Q7 hebben hem meegevoerd naar verlaten wegen, naar stadsstraatjes en naar plaatsen met veel verkeer, in alle weersomstandigheden. In totaal zal de Q7 miljoenen kilometers afgelegd hebben voor zijn serieproductie aanvangt. NordSchleife Degene die dit circuit onder de vingers hebben kennen dit goed: de Nürburgring is een perfect tracé om de reacties van het voertuig te leren kennen bij grote snelheid. Snelle bochten, korte zwiepers, gladde ondergrond en een lange rechte lijn, en dit alles in 20,8 km. Dit is het programma van één toertje op dit veeleisend circuit dat bestaat uit 33 bochten naar links en 40 bochten naar rechts. De Audi Q7 heeft er 250 rondjes gereden, ofwel meer dan 5000 km. Een zware behandeling waar de ingenieurs hebben kunnen zien hoe de Q7 reageert wanneer hij tot zijn limiet gedreven wordt. Alles uitgetest Audi verduidelijkt dat de tests ook de normale rijcondities nagegaan zijn evenals de verschillende functies zoals het parkeerhulpsysteem, de achteruitkijkcamera, de lichten, … In de gebouwen van Audi, ver van indiscrete blikken, heeft de Q7 ook enkele stresstesten ondergaan, die verschillende operaties simuleerden en ze willekeurig herhaalden, ook tijdens onverwachte manoeuvres. Enkele voorbeelden ? Een cd in de cd-lader leggen, de ruitenwisser laten werken op een droge voorruit, verschillende keren activeren en stopzetten van eenzelfde accessoire of drukken op verschillende knoppen tegelijkertijd, etc .

Bron : Audi
Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km