Op het salon van Genève toont BMW een heel bijzondere conceptcar. De Concept M8 Gran Coupé is de voorbode van een vierdeursversie van de 8-Reeks. Die komt er ook in sportieve M-versie.

Wim Bervoets
06/03/2018

De BMW 8-Reeks wordt het vlaggenschip van het BMW-gamma, en deze conceptcar blikt vooruit op zijn meest exotische variant”, zegt Adrian van Hooydonk, designhoofd bij BMW. Tegelijk hint de conceptcar naar de toekomstige designtaal bij het Beierse merk.

Agressief

De vierdeursversie van de 8-Reeks die in Genève getoond wordt, combineert agressieve en scherpe lijnen, met een groot niervormig radiatorrooster, toegeknepen koplampen en een breed spoor voor de wielen vooraan en achteraan. De lange wielbasis en motorkap geven hem een dynamisch silhouet, de lang en schuin aflopende daklijn die uitmondt in een opwippende ducktail een GT-karakter.

Wachten tot 2019

Wat er onder de motorkap komt, wil BMW nog niet kwijt. Wel noemen ze hem “een echte BMW M”, inclusief dak uit met koolstofvezel versterkt plastic. We vermoeden dus dat hij eveneens gebruik zal maken van de 4,4 liter grote V8 biturbo uit de nieuwe M5. Voor de productie is het nog wachten tot 2019, maar bij dezen bevestigt BMW wel meteen dat de 8-Reeks Gran Coupé en M8 Gran Coupé er zullen komen.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.