Elon Musk is boos op Top Gear, geeft Model S 50 pk meer

Tesla-baas Elon Musk is vastberaden om zijn zeven jaar oude Model S niet te laten kloppen door de Porsche Taycan en start bovendien een oude vete met Top Gear weer op.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 04 november 2019
  • Straf

Het verhaal begint met een YouTube-video van het BBC-autoprogramma Top Gear waarin de Tesla Model S wordt vergeleken met de Porsche Taycan. Tijdens een dragrace slaagt de Porsche erin om de Tesla af te schudden door van 0 naar 60 mijl per uur (96 km/u) op te trekken in 2,61 seconden tegenover 2,68 seconden voor zijn Amerikaanse rivaal. Musk reageerde als door een wesp gestoken: “De cijfers kloppen niet. In de video is te zien hoe de Tesla Model S in “Range Mode” staat, dus de vergelijking is niet eerlijk”. Ter info: Range Mode is een stroombesparende rijmodus waardoor het rijbereik van de Tesla toeneemt, maar die uiteraard ook gevolgen heeft voor de prestaties. Bovendien gebruikt Top Gear voor de Porsche wel de launch control, maar in de Tesla blijft de supersnelle Ludicrous-modus uitgeschakeld. Musk is duidelijk nog niet bekomen van het debacle van bijna 10 jaar geleden, toen Top Gear volgens hem een test van de Tesla Roadster zou hebben vervalst om de indruk te wekken dat de auto rommel was.

Niets aan het toeval overlaten

Musk is er dus van overtuigd dat zijn Model S de Taycan had moeten kloppen en dat Top Gear de boel belazerd heeft. Om niets aan het toeval over te laten, heeft hij echter aangekondigd dat Tesla een software-update zal uitsturen waardoor alle recente modellen (Model S, X en 3) een vermogensboost van 3 tot 5 procent krijgen. Dat lijkt niet veel, maar in de krachtigste Model S Performance is dat toch goed voor 50 pk. Of anders gezegd: de strijd tussen Porsche en Tesla is nog niet gestreden, maar de winnaar is de Tesla-klant, die plots tientallen pak’s cadeau krijgt…

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.
Foto's ©: Top Gear /YouTube. Video ©: Top Gear / YouTube.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km