FIA GT3: de overwinning voor Maxime Martin en zijn Morgan !

  • Piette François
  • 04 mei 2009


Maxime Martin had al laten weten dat een winnaar voorspellen op de eerste FIA GT3-race van het seizoen geen makkelijke opdracht zou zijn. De RAC Tourist Trophy was het kader waarin de GT3’s aan hun eerste opdracht begonnen, en het team van het Franse AutoGt Racing, dat twee Morgan Aero Super Sport inzette, scoorde sterk met een pole voor Dimitri Enjalbert, en een pole voor … jawel, Maxime Martin in de tweede kwalificatie!

“Ik ben heel tevreden met deze pole, en ik had daar maar één ronde voor nodig”, legt Maxime uit. “De wagen was goed en ik kon dus meteen toeslaan. Het zag er allemaal goed uit, mijn teammaat had de zesde tijd neergezet tijdens zijn sessie, twee goede uitgangsposities voor de races dus. Morgan was zonder enige twijfel goed bij de les.”

Zaterdagnamiddag nam Enjalabert een goede start en stootte door naar een plaats binnen de top 5, jammer genoeg ging hij even later in de fout en moest hij de wedstrijd achteraan het peloton hervatten. De remonte van Martin, na de wissel, was uitstekend. “Nadat ik het stuur had overgenomen draaide ik een seconde sneller dan alle anderen”, legt de jonge Belg uit. “In twintig ronden maakte ik zo’n 30” goed op de leider, de andere Morgan, uiteindelijk werd ik nog zesde! Ik had er het vertrouwen in voor de wedstrijd op zondag, vooral omdat ik van op de pole mocht starten.”

Zondag werd een topper voor Maxime Martin. na een prima start bleef hij de Corvette van Alessi en de Porsche van Edwards voor.
Maxime Martin: “Ik had zowat een seconde voorsprong na één ronde en kon die voorsprong geleidelijk uitbreiden. Plots lag er een oliespoor op het circuit en was de eerste die het zag. Bijna was ik alles kwijtgespeeld. Ik hield de wagen in bedwang, maar de anderen hadden blijkbaar minder geluk. Ik bouwde de voorsprong verder uit en gaf bij de wissel de eerste plaats door aan Gaël Lesoudier. Met de minder snelle teamgenoot van Edwards en de Corvette die last had van zijn banden, heeft hij de leiding veilig kunnen stellen en was de overwinning voor ons!”

Een schitterende seizoenstart voor het AutoGt Racing van team van Jean-Pierre Jabouille en Jacques Laffite. Zij slaagden erin om sterk te scoren en het potentieel van de Morgan Aero Super Sport aan iedereen duidelijk te maken. De Morgan Aero Super Sport is, in tegenstelling tot vorig seizoen, een nieuwe wagen. Maxime Martin was na afloop heel enthousiast. “Dit is super voor het team, misschien zelfs onverhoopt. Een uitstekend eerste weekend en ik heb met Gaël Lesoudier ook een uitstekende teammaat, zowel op als naast het circuit. Laat de rest nu maar komen!”

Maxime rijdt ook in het voorprogramma van de 1000 Km van Spa met een Formula Le Mans in het gezelschap van vader Jean-Michel. Het prototype van Oreca heeft veel weg van een LMP2 en zal door het Thierry Boutsen Energy Racing team ingezet worden.

Een week later staat de FIA GT3 weer op het programma op het circuit van Adria in Italië.
 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km