Het salon van Geneve met video : De concept-cars (2/2)

  • Piette François
  • 10 maart 2009

 We gaan verder met de concepts, maar deze keer hebben we het over de radicalere sportievelingen of overdreven luxe. De crisis weerhoudt er ons alleszins niet van om veder te dromen. Want vergeten we niet dat het thema van het salon “passie” is.
 

1. Alfa Romeo MiTo GTA

Bij dit concept worden we door nostalgie overvallen. Deze MiTo op anabolen krijgt het GTA-logo mee en dat herinnert ons aan de sportieve Alfa’s van weleer met hun rauwe carburatorsound en de roffelende uitlaat. Uit een met geschiedenis overladen cilinderinhoud van 1750 cc weet Alfa 240 pk te puren.

2. Infiniti Essence Concept

Onder de vloeiende en sportieve lijn verschuilt zich een hybride aandrijving van niet minder dan 600 pk ! De thermische motor is een V6 met dubbele turbo die 440 pk levert. In de bagageruimte zorgt Louis Vuitton voor de bijhorende koffers.

3. Aston Martin One-77

Nadat Aston ons gedurende enkel maanden met enkele teasers aan het dromen heeft gezet, krijgen we nu de ultieme Aston Martin te zien. Het wilde en toch sensuele model krijgt een V12 van 700 pk onder de kap en gebruikt enkel de meest nobele materialen voor koetswerk en chassis.

4. Lagonda Concept

Om de honderdste verjaardag van de Lagonda te vieren heeft Aston Martin met een ultraluxueuze SUV de naam weer tot leven gewekt. Onder motorkap is gewoonweg alles mogelijk. Van diesel tot hybride. “Shocking, isn’t it”

5. Bentley Supersports Concept

De W12 biturbo uit deze ultrasportieve versie van de Continental wint nog eens 20 pk tegenover de niet al slecht voorziene Speed. De 630 op bioethanol werkende pk’s moeten bovendien minder gewicht meesleuren wat voor adembenemende prestaties zorgt. Hou er wel rekening mee dat de achterzetels weggenomen werden want daarmee werden goed honderd kilo bespaard.

6. Rolls-Royce 200EX

Dit is dan eindelijk de al zo vaak vernoemde baby-Rolls. Hij situeert zich net onder de grote Phantom. Als basis werd het platform van de BMW 7-reeks gebruikt waardoor het model niet alleen goedkoper wordt, maar ook wat dynamischer uit de hoek komt.

7. Koenigsegg Quant

Een elektrische motor van 512 pk zorgt voor de aandrijving van deze berline met twee vlinderdeuren. De batterijen worden in 20 minuten herladen en zorgen zo voor een autonomie tot 500 km. Op de carrosserie wordt een fotovoltaïsche film aangebracht die de autonomie positief beïnvloedt.
 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: François Piette.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km