Honda hint naar volgende CR-V

En begint met een reeks afbeeldingen van de eerste plug-inhybride van het merk.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 25 mei 2022
  • Toekomst

2023 wordt “het jaar van de SUV”, zo zegt Honda zelf, en dat kunnen we alleen maar beamen. Nadat het Japanse merk eerder de ZR-V aankondigde voor volgend jaar geeft het nu een voorsmaakje van zijn grote broer, de nieuwe CR-V. Terwijl de eerste ongetwijfeld de hybride aandrijflijn overneemt van de Civic zou de tweede voor het eerst bij Honda worden uitgerust met plug-inhybride technologie.

Klassiek maar agressiever

Wanneer we naar de beelden kijken die de Amerikaanse tak van de constructeur heeft verspreid is er geen twijfel over dat we naar een Honda kijken. De CR-V zou de stijl van het merk niet radicaal veranderen. Hij voegt er wel een snuifje agressie aan toe, met onder meer grijze luchtinlaten vooraan en forse uitlaten achteraan.

Eerste PHEV komt al snel

De echte revolutie vindt plaats onder de motorkap, waar je voor het eerst de keuze krijgt tussen een klassieke hybride aandrijflijn of plug-inhybride technologie. Helaas laat het merk over dat onderwerp nog geen verdere informatie los. Ons geduld zou echter niet lang meer worden beproefd: in de VS komt hij nog deze zomer op de markt en voor Europa wordt gesproken van een officiële onthulling nog voor 2023, het jaar waarin hij op de markt komt.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Honda? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste VW Honda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DB12: Super Tourer, maar geen V12 meer

Aston Martin DB12: Super Tourer, maar geen V12 meer

Aston Martins nieuwste telg in de DB-bloedlijn wil verder gaan dan de huidige grenzen van het Grand Tourisme en nieuwe maatstaven creëren. Maar dat doet hij zonder V12...

Reportage: 3.000 km met de Mercedes GLC 300 de

Reportage: 3.000 km met de Mercedes GLC 300 de

Diesel voor de lange afstanden en elektrisch voor de dagelijkse ritten: is de plug-in dieselhybride het beste van twee werelden? Je kan er in ieder geval heel ver mee rijden op één tank! Toch als je zijn technologie goed gebruikt...

Ford Kuga Graphite Tech Edition: de looks én de technologie

Ford Kuga Graphite Tech Edition: de looks én de technologie

Ford brengt zijn populaire SUV Kuga uit in een nieuwe speciale reeks Graphite Tech Edition. Een uitrustingsniveau dat ook als hybride en plug-inhybride wordt aangeboden.

Vergeten model: Lada 110, met de hulp van... Porsche!

Vergeten model: Lada 110, met de hulp van... Porsche!

Met de 110 is Lada erin geslaagd om de vele kritische stemmen het zwijgen op te leggen. Maar hoe?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km