Lamborghini Gallardo Spyder : een droomwens

  • Piette François
  • 28 oktober 2005
De Lamborghini Gallardo, die we op het salon van Frankfurt ontdekten, komt op de markt terecht voor ongeveer 175.000 euro, BTW inbegrepen. Een super sportieve auto dat niet enkel een cabrio versie is van de coupé die we al kennen. Vooral z’n lijn valt enorm op. Volledig Gallardo, is deze Spyder er in geslaagd om ook met opengeklapt dak er piekfijn uit te zien. Het geheim van deze integratie zit hem in het elektronisch wegvouwen van dit dak in het motorcompartiment. De naar voor geschoven cockpit gaat feilloos gepaard met het koetswerk aan de hand van en fel schuin lopende voorruit en strakke stijlen. De overige complexe oppervlaktes zijn ook gekenmerkt door een strak design. Droog dak In plaats van het dak op het koetswerk weg te vouwen, dat er zou uitzien als een rugzak voor deze roadster, plaatst Lamborghini het ronduit onder de motorkap. Het open- en toevouwen van het zwarte stoffen dak van de Gallardo Spyder wordt elektronisch gestuurd en wordt bijgestaan door electro-hydraulische veren. Het mechanisme wordt ingezet met behulp van twee knoppen die zich op het dashboard bevinden. Iets meer dan 20 seconden zijn nodig om het dak toe of open te vouwen. Tijdens het sluiten en openen van het dak gaat de achterruit vanzelf open en toe. Indien de bestuurder met de achterruit open wil rijden, kan ook met het dak toegevouwen, kan dat met behulp van het daartoe bestemde knopje. Een praktische “onderhoud” functie laat toe om de motorkap open te laten staan om de toegang tot het motorblok te vergemakkelijken. Een prachtige motor, en mooi om naar te kijken. Huiveringwekkend Wat de motor en versnellingsbak betreffen, heeft de Lamborghini Gallardo Spyder heel wat wijzigingen ondergaan ten opzichte van de coupé. Bijvoorbeeld, de 10 cilinder motor van 4961 cm³ levert voortaan 520 pk (382 kW) op bij 8000 tr/min. Of 20 paardjes meer dan de Gallardo coupé. In het zelfde opzicht werden de versnellingen ingekort (27 % voor de 1e, 13 % voor de 2e, 6 % voor de 3e, 4e en 5e en 3,5 % voor de 6e). Met dit alles kan de Spyder 314 km/u aan, en 307 km/u met het dak open. Nog interessanter bij deze Gallardo Spyder is het acceleratievermogen, van 0 tot 100 km/u in slechts 4,3 seconden. De roadster is nog steeds uit aluminium vervaardigd, en het vermogen wordt op de vier wielen overgezet. Lamborghini laat in het perscommuniqué ook weten dat het stuur en veringsysteem ook werden aangepast. Buiten enkele nieuwe kleuren, vinden we enkele opties terug van de Gallardo coupé, zoals de camera voor de achterspoiler.

Bron : Lamborghini
Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km