MBUX: focus op de bestuurderspost van de nieuwe Mercedes GLC

De nieuwe GLC krijgt de nieuwste generatie van het MBUX-systeem van Mercedes, en biedt daarmee een indrukwekkend arsenaal van diensten!

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 17 november 2022
  • Divers

Net als de C-Klasse is de nieuwe GLC uitgerust met de tweede generatie van het MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainmentsysteem van het merk, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de S-Klasse limousine.

12,3 + 11,9 duim

Het systeem maakt gebruik van twee grote schermen. Voor de ogen van de bestuurder zit een 12,3 duim LCD-scherm. Dat kan eenvoudig geconfigureerd worden met behulp van het aanraakvlak op de linkerkant van het stuur. Met een paar bewegingen van je duim swipe je van het ene menu naar het andere of schakel je tussen verschillende weergavemodi. De navigatiekaart kan ook duidelijk worden weergegeven op het volledige scherm.


Het centrale scherm kan rechtstreeks bediend worden als aanraakscherm of door middel van de touchpad op de rechterkant van het stuur. Het heeft een grote diagonale afmeting van 11,9 duim en biedt toegang tot een aantal zeer efficiënte functies. Zo is er de 'augmented reality' navigatie, die echte beelden van de omgeving, gefilmd door een camera, combineert met virtuele informatie zoals verkeersborden of richtingaanwijzingen.


Het 360° zichtsysteem is met zijn zeer moderne weergave zeer effectief, onder andere ook dankzij de functie van de ‘transparante motorkap’, waarbij je precies kan zien waar je de wielen plaatst.

Digitale vingerafdruk

Onderaan dit centrale scherm is een andere interessante innovatie te vinden: een vingerafdruklezer. Hiermee kan je snel inloggen op de MBUX en veilig je persoonlijke gegevens beheren (favorieten, laatste bestemmingen, zakelijke afspraken, e-mails). De vingerafdrukscanner kan ook worden gebruikt om een betaling via het Mercedes me-platform te valideren.

Hey Mercedes

Terwijl de eerste generatie MBUX al beschikte over een efficiënt spraakherkenningssysteem, is deze nieuwe versie nog beter in staat tot het voeren van dialogen. Het is niet langer nodig om "Hey Mercedes" te zeggen om bepaalde functies te activeren. Bovendien maakt de toevoeging van de nieuwe gratis 'Newsflash'-functie het gemakkelijk om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws dankzij korte nieuwsflitsen die door de spraakassistent worden voorgelezen.

Qua muziek is ook de 'Online Music'-service, die de grootste muziekstreamingproviders direct in het MBUX systeem integreert, het vermelden waard. Dit betekent dat je met een eenvoudig commando toegang hebt tot je favoriete nummers en je eigen afspeellijsten.

MBUX Smart Home

Liefhebbers van geconnecteerde technologie zullen ook MBUX Smart Home functie waarderen. Met deze functie kan de GLC worden omgevormd tot een mobiel controlecentrum voor je huis. Hoe? Door te communiceren met de sensoren in je geconnecteerde woning. Dat kunnen lampen zijn, stopcontacten, thermostaten, rolluiken, bewegingsmelders, enz. Kortom, je kan de verwarming in je huis lager zetten, je rolluiken laten zakken, het licht uitdoen of het alarm instellen, gewoon met spraakcommando's in je GLC!

Over-the-air

Tenslotte is het MBUX-systeem natuurlijk ook compatibel met over-the-air (OTA) updates. Zodra er een nieuwe software-update beschikbaar is, kan je die als bestuurder gewoon accepteren en genieten van een voertuig dat altijd up-to-date is met de nieuwste snufjes. Sommige nieuwe functies kunnen via deze OTA-updates zelfs in reeds verkochte voertuigen worden geïntroduceerd.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes GLC? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes GLC-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km