Mercedes stoomt de nieuwe GLC klaar

Eind dit jaar komt de middenklasse SUV van het Duitse merk op de markt, maar op dit moment wordt hij nog uitvoerig getest in de sneeuw.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 30 maart 2022
  • Toekomst

Het is druk in het Zweedse Arjeplog. Niet enkel de volgende generatie van de Mini draait er rondjes in de ijzige koude, ook Mercedes is er met zijn nieuwe GLC aan de slag. Onze spionnen wisten hem vorig jaar al te betrappen in de buurt van de Nürburgring. Maar nu stoomt Mercedes de derde generatie van het model (als we voor de gemakkelijkheid ook de GLK meerekenen) in het Hoge Noorden, vooraleer hij in de herfst van dit jaar in productie gaat. Het rijgedrag, het thermisch beheer en het comfort van het model worden er getest aan temperaturen tot -30 °C.

Plug-in hybride met 100 km elektrisch rijbereik


De huidige generatie van de middenklasse SUV van Mercedes werd in 2015 gelanceerd en kreeg in 2019 nog een facelift. De nieuwe generatie staat op het onderstel van de huidige C-Klasse en zal dus het nieuwste MBUX-systeem van het merk krijgen, naast een doorgedreven digitalisering en een stevig arsenaal aan comfort- en rijhulptechnologieën. Foto’s van het interieur zijn er nog niet, maar dat zal ongetwijfeld veel weghebben van dat van de C-Klasse.

Onder de motorkap zal Mercedes enkel geëlektrificeerde aandrijvingen aanbieden op basis van zijn 2.0 liter viercilinder benzine (met een vermogen tot 190 kW) en diesel (tot 195 kW). Zo komen er drie plug-in hybride varianten, waarvan twee met benzinemotor en één met een diesel. Alle drie krijgen ze een 100 kW en 440 Nm sterke elektromotor ingebouwd in de 9G-Tronic versnellingsbak, en zullen volgens Mercedes over een puur elektrisch rijbereik beschikken van meer dan 100 km, gemeten volgens de WLTP-cyclus. Gewone hybrides komen er ook. Die krijgen een 48V starter-generator met een vermogen van 17 kW en een koppel van 250 Nm.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes GLC? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes GLC-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Mercedes-Benz.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km