Mini Cabrio 2016: Kitsch zoals we het graag hebben

De Mini Cabriolet wist in een mum van tijd de harten van een bepaalde doelgroep te overwinnen en bij die mensen zal hun hart een sprongetje maken wanneer ze zien dat er volgend jaar een nieuwe Mini Cabriolet op ons afkomt. Gek genoeg werd het salon van… Tokyo gekozen om de nieuweling voor te stellen.

  • Piette François
  • 23 oktober 2015

De Mini Cabriolet wordt op een nieuw platform gebouwd en dat betekent dat hij heel wat kostbare centimeters langer wordt. De Mini is 3,82 m lang (3,85 voor de Cooper S)! Het voordeel van het nieuwe platform is dat er binnenin meer ruimte zal zijn en dat het volume van de koffer toeneemt. Achteraan zal er 215 liter aan ruimte beschikbaar zijn. Toegegeven, dat is nog steeds niet royaal, maar het is beter dan voordien.

Kap
Net zoals de vorige generaties zal de nieuwe cabriolet een stoffen dak gebruiken. Dat wordt volledig elektrisch bediend en het heeft 18 seconden nodig om te openen of te sluiten. Dat laatste kan ook al rijdend als je snelheid lager is dan 30 km/u. En voor de twijfelaars is het goed om weten dat het systeem ook tot halverwege geopend kan worden. Verder geeft Mini nog mee dat het hard heeft gewerkt om de geluidsisolatie van de nieuweling te verbeteren.

Versies
Bij de lancering van de nieuwe Cabriolet stelde Mini meteen drie versies voor: bij de benzinemotoren heb je de keuze uit de Cooper (1.5 liter driecilinder met 136 pk) en Cooper S (2.0 liter viercilinder met 192 pk). Bij de dieselmotor kun je voorlopig enkel kiezen voor de Cooper D (1.5 liter driecilinder met 116 pk). Alle modellen zijn beschikbaar met een manuele of automatische versnellingsbak.

Kitsch!
Bij de uitrusting zien we ook enkele niet-alledaagse spullen: meesturende LED-lichten, adaptieve cruise control, een systeem dat waarschuwt voor aanrijdingen en voetgangers herkent, een multimediasysteem dat online kan gaan… Maar de Mini trekt vooral de kaart van het personaliseren. Je kan kiezen uit een uitgebreid en fel kleurenpallet, extra bestickering, een stoffen kap met de Union Jack in verwerkt… Het Mini-logo dat op de grond geprojecteerd kan worden ter hoogte van de bestuurdersdeur spant toch wel de kroon.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km