Mitsubishi Airtrek is elektrische SUV… voor China

Hij is in elk geval niet meer voor ons, nu Mitsubishi de Europese markt de rug heeft toegekeerd…

  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 19 november 2021
  • Elektrisch

Op het autosalon van Guangzhou in China heeft Mitsubishi zijn eerste elektrische SUV Airtrek onthuld. Qua design bouwt die voort op de gekende stijltaal van het Japanse merk, met het kenmerkende “Dynamic Shield”-front. In profiel en langs achteren ziet de Airtrek eruit als de zoveelste compacte SUV, met dat verschil dat er uiteraard geen uitlaatpijp te zien is onder de achterbumper.


70 kWh, 520 kilometer

Veel technische details verklapt Mitsubishi niet. De Airtrek krijgt een batterij van 70 kWh die onder de vloer is geplaatst. Die moet goed zijn voor een rijbereik van 520 kilometer volgens de (bijzonder optimistische) Chinese homologatiecyclus CLTC. Er zit maar één elektromotor in, zodat van vierwielaandrijving geen sprake is, maar hoeveel vermogen die ontwikkelt is nog niet duidelijk.

Gezien de familieband met Nissan en Renault lijkt het heel waarschijnlijk dat de Airtrek is gebaseerd op het CMF-EV-platform van de Alliantie, al bevestigt Mitsubishi dat zelf niet. Sowieso komt het nieuwe model niet naar Europa: de Airtrek is ontwikkeld voor de Chinese markt en Mitsubishi heeft al enige tijd afscheid genomen van het Oude Continent.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische auto's zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km