Mondial de l’Automobile 2008 van Parijs : onze top 5 !

  • Piette François
  • 08 oktober 2008

 

Voor de deuren van een groot autosalon opengaan worden we overspoeld met een hele reeks teasers, met andere woorden, enkele sombere foto’s met een vage omschrijving van de auto zelf. De bedoeling is om het publiek enthousiast te maken voor wat er gaat komen …

Het autosalon van Parijs was een goed jaar met een ruim aanbod van show cars, concept cars en zelf nieuwe seriewagens met enkele duidelijke en prachtige uitblinkers. Vooral de Franse constructeurs hebben ons in de watten gelegd met enkele mooie designs.

Het klassement :
 

1.       Peugeot HYmotion4 : De eerste teaser was veelbelovend … en onze verwachtingen werden meer dan ingelost! Hij is sportief, athletisch en heel laag, en Peugeot heeft hem van een realistische motor voorzien, met ongelofelijke prestaties en een uiterst laag verbruik. Mocht de toekomstige 608 op dit model lijken, dan kunnen we dat alleen maar toejuichen. Voor Vroom.be is de Best of Show Paris 2008 in elk geval dit model!

 

2.       Chevrolet Camaro : De Camaro was voor Parijs geen wereldpremière, maar zijn neo-retro lijn die aan de tijd van de muscle-cars doet terugdenken is gewoon verbluffend. Wij zijn in elk geval bezweken voor zijn charme, vooral nu we weten dat hij in Europa gebouwd en ingevoerd zal worden!

 

3.       Citroën GT : Deze ongelofelijk lage Citroën maakt gebruik van een agressieve look om zijn publiek te verleiden. Hij ziet er niet simpel uit, maar wat een presence! Zijn gespierde look en motor met brandstofcel maken er een topper van. Spijtig genoeg is hij alleen maar weggelegd voor de eigenaars van een PlayStation …

 

4.       Lamborghini Estoque : Een berline bij Lamborghini? Waarom niet? In het verleden hebben ze toch ook al een 4x4 op de markt gebracht met vier plaatsen! Maar een dieselmotor gebruiken zal de puristen waarschijnlijk niet liggen. Hij ziet er in wild uit, en klaar om een zekere Porsche Panamera te verslinden … Wij kijken in elk geval uit naar een test van deze nieuwkomer …!

 

5.       Renault Mégane Coupé : Toegegeven, de look van de Renault Mégane is er in het verleden nooit echt in geslaagd om ons tot zijn fans te kunnen rekenen. Maar daar blijkt verandering in te komen met dit geslaagd nieuw model, genoeg om hem tot onze top 5 te doen behoren!

 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: François Piette.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

De opvolger van de 812 eert de Ferrari GT's uit de jaren '50 en '60 en behoudt zijn atmosferische V12 met 830 pk en zonder enige elektrische assistentie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km