Morgan Plus Four en Plus Six: welkom in de 21ste eeuw

De twee modellen krijgen een reeks technische updates die voor een Morgan heel nieuw zijn, met enkele verrassende vermeldingen...

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 10 november 2022
  • Lancering

Morgan steekt zijn vierwielers in het nieuw. Maar net als bij de ‘nieuwe’ Cateham 340 enkele dagen geleden is het ook bij dit icoon uit de autowereld zoeken naar manieren om te zien dat dit model van 2022 is. Helemaal nieuw zijn de Plus Four en Plus Six dan ook niet, eerder faceliftversies van het gloednieuwe model dat in 2020 gelanceerd werd met een gelijmd aluminium onderstel en BMW-motoren.

Technische update

Geen facelift om ouderdomsrimpels weg te halen, die vormen immers het karakter van een Morgan, maar wel om de plooien glad te strijken op technologisch vlak. Ter herinnering: de Plus Four is het ‘basismodel’ van de vierwielige Morgan-modellen (er is ook nog de Super 3, die een wiel minder heeft), met een 255 pk sterke drukgevoede BMW 2 liter viercilinder onder de kap. De Plus Six is iets breder van koetswerk en krijgt een 335 pk sterke 3 liter zes-in-lijn met turbo van het Beierse merk onder de kap, standaard met een achttraps automaat.

Allemaal heel modern voor een Morgan, maar met de update doet het bedrijf daar nu nog een schep bovenop. Naast een interieur met nieuwe materialen pakt Morgan immers ook uit met een volledig nieuw remsysteem dat ontwikkeld werd in samenwerking met Continental en AP Racing en nieuwe dempers.

Airbags, ESC en een radio!

Maar de grootste vernieuwing komt er op het valk van technologie. De Plus Four en Plus six zijn voortaan uitgerust met ESC stabiliteitscontrole voor een veiliger weggedrag. Alleen bij Morgan kan zoiets een vernieuwing zijn in 2022... De ESC is instelbaar, waarbij ook het beheer van de automatische versnellingsbak aangepast wordt, of volledig uitschakelbaar. Als het toch mis zou gaan, kan je voor het eerst in een Morgan vertrouwen op… airbags.

En terwijl je vroeger vooral vrede moest nemen met het geluid van de motoren om je op muzikaal vlak te begeleiden, heeft Morgan nu samengewerkt met Sennheiser voor een premium audiosysteem in zijn Plus Four en Plus Six. Dat beschikt over vier conventionele luidsprekers en vier onzichtbare speakers (3 achter het dashboard en één subwoofer).

De aangepaste versies van de Plus Four en Plus Six gaan vanaf januari 2023 in productie, uiteraard volledig met de hand gebouwd en op maat gemaakt van de wensen van de eigenaar.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Morgan? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Morgan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Morgan.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km