De nieuwe BMW 7 Serie wil de Mercedes S-Klasse overtreffen

Dit keer is het officieel en onthult BMW alles over de nieuwe 7 Serie. En de inhoud van het persbericht liegt er niet om: BMW introduceert enkele nieuwe technologieën in de autosector. Moet de tot beste auto van de wereld verklaarde Mercedes S-Klasse zich zorgen maken? Wil BMW van de zesde generatie 7 Serie de referentie maken? We dachten het wel…

  • Piette François
  • 11 juni 2015

Aan de buitenkant kun je moeilijk van een revolutie spreken. De nieuwe 7 Serie presenteert zich eerder als een langere en gespierdere 3 Serie. En wat de lengte betreft: potentiële kopers hebben de keuze uit twee versies. Er is de 5,098 m lange standaard versie of de 5,238  meter metende lange variant. Het meest opmerkelijke is dat de nieuwe 7 Serie 130 kilogram lichter is geworden. Die afslankingskuur is onder meer toe te schrijven aan het gebruik van CFRP voor het koetswerk. CFRP is met koolstofvezel versterkt kunststof en dat wordt in het nieuwe vlaggenschip gecombineerd met staal en aluminium. Deze technologie komt overgewaaid uit de BMW i modellen.

Een plug-in hybride variant

De nieuwe BMW 7 Serie is niet alleen lichter, maar ook zuiniger en efficiënter. Onder de lange motorkap kun je kiezen uit een aantal vernieuwde krachtbronnen: 730d (6 cilinder diesel, 265 pk), 740i (6 cilinder benzine, 326 pk), 750i (V8, 450 pk) en helemaal nieuw is de hybride variant. Die laatste zal pas in 2016 verschijnen en heeft een 2.0 viercilinder benzinemotor en een elektromotor. Het gemeenschappelijk vermogen bedraagt 326 pk en dat is voldoende om de nieuweling in 5,5 seconden van 0 naar 100 te stuwen.

BMW belooft dat je met de hybride 40 km volledig elektrisch aangedreven kunt rijden. De topsnelheid die je in elektrische modus kunt behalen, is 120 km/u. Het verbruik en de uitstoot zijn op z’n zachtst gezegd spectaculair: 2,1 l/100 km en een uitstoot van 49 g/km. Tot slot voorziet BMW standaard haar 8-traps automatische versnellingsbak en kun je vanaf het begin al opteren om je nieuwe BMW uit te rusten met xDrive vierwielaandrijving.

Über gesofisticeerde ophanging

Dankzij de navigatiegegevens past de luchtvering automatisch de niveauregeling aan en is het in staat om de vering voor te bereiden op de oneffenheden die er aan zitten te komen. De schokdemping wordt dus perfect op het wegdek afgestemd. Daarnaast kun je nog steeds kiezen uit drie verschillende modi: Eco Pro, Comfort en Sport.

Multimedia

BMW heeft niet de gewoonte om dingen maar voor de helft te doen en die filosofie laat zich ook aan de binnenkant zien. Er is een multimediasysteem mét touchscreen dat dankzij een 3D-sensor je gebaren interpreteert. Gesture control is dus een feit, want de sensor zet jouw handgebaren om in commando’s voor het infotainmentsysteem. Ook je oren worden verwend want BMW geef je de mogelijkheid om voor een stereoset van Bowers & Wilkins te opteren. De passagiers kunnen dan weer hun zegje doen aan de hand van een tablet die in de centrale armsteun is ingebouwd (voor of achter).

It’s all in the details

Tussen de talloze nieuwigheden vallen onder meer het automatische parkeersysteem zonder dat de bestuurder in de wagen hoeft te zitten op, de optionele laserkoplampen die zonder te verblinden twee keer zo ver als de LED-verlichting schijnen, het panoramische dak dat een sterrenhemel kan nabootsten, de automatisch ‘piloot’ voor in de file,…

BMW

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Een prototype van de Polestar 5 heeft van 10 tot 80% kunnen opladen in slechts 10 minuten dankzij een constant laadvermogen van 310 kW en pieken van 370 kW!

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km