Nissan Sport Concept in première in New York

  • Piette François
  • 18 maart 2005
Nissan zal op het autosalon van New York de laatste van zijn concept-auto's voorstellen. Een model met een goed uitgelijnd karakter. De Sport Concept verbergt, volgens Jack Collins, de Vice-Voorzitter die zich belast met het productmanagement bij Nissan North Amerika Inc., het concept van Nissan om ‘groots’ te denken in het segment van de kleine auto. Dit dynamische concept laat toe om vier volwassenen ruim plaats te geven. De look van het concept is duidelijk sportief. Nissan deelt voorts mede dat zijn "zowel meetkundige als mechanische vormen de versnelling ademen, de bewegingsenergie". De lijn van het koetswerk wordt met een grote spoiler verlengd. De sportieve look blijkt eveneens uit de lijn van de spatborden, de brede spoiler vooraan, de onderzijde van het profiel van de carrosserie en de grote wielen. Men zou bijna zeggen dat ze recht uit een videospel komen. De carrosserie doet zowel op metalen componenten als op koolstofvezels een beroep. De grote wielen met metalen velgen van twintig inch met zes takken, worden geaccentueerd door de behandeling met glanzende verf. En de lampen voor- en achteraan doen een beroep op kleine lichten omgeven door reflectoren. Een besturing om van te dromen Volgens het persdossier wil de cockpit van de Nissan Sport Concept zijn inzittenden gelukkig maken. Het leidmotief is "een besturing om van te dromen”. De ontwerpers hebben dus de inzittende verwend. Vooraan zijn er diepe en strakke kuipzetels bekleed met “Grijze Wolf” leer en delen in “Parel” suède met bovenop mooi gevormde hoofdsteunen en beveiligd door 4-punts veiligheidsriemen. Het dashboard integreert een toerenteller en verschillende meters. De centrale console komt boven op de hendel van de handrem. Aan de achterkant zijn de individuele zetels eveneens bekleed met grijs leer met delen in suèdeleer. Zoals aan de voorkant zijn de veiligheidsriemen met vier punten verankerd in de zetels. Andere bijzonderheden: handvaten op de centrale console, grote blauwe luidsprekers en een woofer in het achtertablet. Geen woord daarentegen over het blok onder de motorkap... Maar men kan zich makkelijk inbeelden dat daaronder een motor zit zoals in de 350 Z bijvoorbeeld.

Bron : Nissan
Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

De opvolger van de 812 eert de Ferrari GT's uit de jaren '50 en '60 en behoudt zijn atmosferische V12 met 830 pk en zonder enige elektrische assistentie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km