Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 06 juni 2023
  • Toekomst

De 3008 geeft zich langzaamaan bloot in de aanloop naar zijn officiële voorstelling, die voorzien is in de tweede helft van dit jaar. En Peugeot start met ons het interieur te tonen, met als blikvanger de nieuwe generatie van zijn i-Cockpit! Die bestaat voortaan uit een dubbel scherm dat naar de bestuurder gebogen is. Een scherm dat op het dashboard ‘zweeft’, zoals Peugeot het zelf verwoordt, met een diagonale afmeting van 21 duim.

Een panoramisch dubbel scherm

Hoewel het lijkt alsof het gaat om één geheel, bestaat dit grote panoramische scherm wel degelijk uit twee afzonderlijke stukken: de digitale instrumentencluster voor de neus van de bestuurder en het infotainmentscherm in het midden van het dashboard. De i-Toggles, die we voor het eerst konden ontdekken in de 308, krijgen ook hier een plek in het midden van het dashboard, en bieden voortaan 10 shortcuts. 

En nog veel meer

We spotten nog meer nieuwigheden in dit interieur, zoals de versnellingsbakbediening die een plaatsje krijgt rechts van het stuur, om zo plaats vrij te maken op de middenconsole. Over het stuur gesproken: dat is nog altijd even klein, maar is nu voorzien van ‘klikkende’ aanraaktoetsen. Als ze hetzelfde principe volgen als wat we eerder konden zien in Duitsland, zouden ze enkel werken wanneer je er op drukt, zoals ‘echte’ fysieke knoppen. Te bevestigen tijdens een test… Tot slot krijgt deze 3008 ook nieuwe stuurkolomschakelaars, een uitgebreidere sfeerverlichting en nieuwe materiaalcombinaties. Een reeks verbeteringen die we ook zullen terugvinden op de andere toekomstige producten van het merk met de leeuw als logo.  

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Peugeot? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Peugeot- zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km