Polestar Synergy: elektrische eenzitter

Polestar heeft op de IAA in München een elektrische eenzitter voorgesteld. Het valt nog te bezien of deze conceptcar populair genoeg wordt om in productie te gaan...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 september 2023
  • Toekomst

Het autosalon van München staat dit jaar vol met nieuwigheden, en in het bijzonder met conceptcars. Polestar draagt daar zijn steentje aan bij met de Synergy, een elektrische eenzitter met een wel zeer radicale look. Zijn design is dan ook het resultaat van de combinatie van drie ontwerpen die de laatste designwedstrijd van Polestar hebben gewonnen. Twee daarvan werden gecombineerd om het koetswerk te bekomen, de laatste diende als basis voor het interieur.



Synergie van 3 designs 

Deze bolide van amper 1,07 m hoog en 4,56 m lang is dus het resultaat van de samenwerking tussen Devashish Deshmukh en Swapnil Desai, beiden uit Frankrijk, samen met Yingxiang Li uit China. De twee eerste designers hebben hun ontwerpen samengelegd om de carrosserie te tekenen, terwijl de derde het interieur heeft bedacht. En het moet gezegd worden dat ze heel mooi werk hebben geleverd. Jammer dat deze Synergy een concept blijft... of niet?



Productie of niet?

Momenteel is deze Polestar Synergy niet meer of minder dan een maquette. De enige extra info die het Chinees-Zweedse merk meegeeft, is dat als dit model geproduceerd zou worden, het natuurlijk een elektrische wagen zou zijn. En hoewel er geen woord wordt gerept over een eventuele commercialisering, wijst ook niets op het tegendeel. Alle laatste designstudies van Polestar zijn dan ook uiteindelijk geproduceerd, ook al was dat initieel niet te bedoeling, zoals bij de roadster Polestar 6...



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Een prototype van de Polestar 5 heeft van 10 tot 80% kunnen opladen in slechts 10 minuten dankzij een constant laadvermogen van 310 kW en pieken van 370 kW!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km