Reportage: 5 redenen om de Brussels Motor Show 2023 te bezoeken

Voor zijn 100ste editie maakt het Salon van Brussel zijn beloftes waar. Dit zijn 5 redenen om een bezoek te brengen.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 13 januari 2023
  • Brussels Motor Show
  • 1.860 weergaven

Deze editie van de Brussels Motor Show na enkele crisisjaren stelt niet teleur, ook al blijft er door het 'meer geconcentreerde' format soms minder plaats over tussen een aantal voertuigen. Maar dat is een vaststelling die vooral voelbaar is op de standen van een aantal grote groepen die al hun merken samen tonen. Op heel wat plekken is er meer 'ademruimte'. 

We willen ook wijzen op de populariteit van deze editie van de Brussels Motor Show bij de internationale pers. De geleidelijke verdwijning van de andere Europese afspraken in het genre en de aanwezigheid van premières (onder andere bij Mazda en Polestar), maar ook de bekendmaking van de 'Auto van het Jaar' hebben de interesse van internationale media voor 'ons' Salon een boost gegeven.

Daarnaast zijn dit 5 redenen om naar Brussels Expo te trekken:

1. Concept cars en premières ontdekken

Wat de nieuwigheden die je er kan ontdekken betreft, heeft dit Salon niets van een 'half Salon'. Volgens de officiële telling bevat de lijst twee wereldpremières, dertien Europese en meer dan vijfenveertig Belgische premières, maar ook een vijftiental concept cars. 

2. De expo '100 edition show' bezoeken

Om zijn honderdste editie extra in de verf te zetten, maakt de Brussels Motor Show in de Patio plaats voor een expo met 15 iconische auto's van de laatste 100 jaar. Deze 15 modellen, gaande van de Benz Patent-Motorwagen tot de BMW i3, doen dienst als centraal punt voor een licht- en geluidshow met videomapping. 

3. Eten aan 'The Avenue'

Geen Dream Cars expo dit jaar, maar toch kan je op het Salon heel wat lekkers op vier wielen ontdekken op 'The Avenue'. Deze open ruimte in Paleis 6, die gedeeld wordt door verschillende prestigieuze merken, gaat gepaard met een sympathieke lounge waar je een hapje kan eten. 

4. Genieten van animaties

Wie Salon zegt, zegt ook allerlei animaties. De liefhebbers kunnen proberen om de beste tijd neer te zetten bij de wielenwissel op een Formule 1, aan boord klimmen van een jachtvliegtuigsimulator, automotive eSport uitproberen of zelfs hun bezoek aan het Salon vastleggen in een 360° video, maar ook leuke souvenirs kopen. 

5. Een beetje wegdromen…

Naast de prestigieuze modellen die getoond worden op 'The Avenue', vallen er ook elders verspreid over het Salon heel wat (hyper)sportieve bolides te spotten. Het perfecte excuus om wat weg te dromen, in je eentje of met het hele gezin...


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Jean-François Christiaens.
Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km