Tesla Cybertruck wordt eindelijk geleverd op 30 november!

Het lange wachten wordt eindelijk beloond voor de eerste gelukkige Cybertruck-klanten, want twee jaar later dan oorspronkelijk beloofd, heeft Tesla eindelijk de eerste exemplaren klaar voor levering!

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 19 oktober 2023

Eerlijk is eerlijk: we hadden half verwacht dat de Tesla Cybertruck, met zijn futuristische look en roestvrijstalen koetswerk, er nooit meer zou komen, of toch niet in zijn oorspronkelijke vorm. Maar vier jaar na zijn presentatie en twee jaar later dan oorspronkelijk beloofd, heeft de Amerikaanse EV-constructeur eindelijk een datum vastgeprikt waarop de eerste klanten hun elektrische pick-up mogen ophalen aan de Gigafactory in Texas: 30 november. Wat overigens niet wil zeggen dat alles klaar is voor massaproductie...

Massaproductie pas voor 2025

Tesla-CEO Elon Musk heeft tijdens de bespreking van de Q3-cijfers van het bedrijf namelijk laten vallen dat er nog steeds enkele horden zijn om te nemen alvorens de Cybertruck op volle toeren van de band rolt in Texas. “We hebben ons eigen graf gegraven met Cybertruck. Het is een uniek product, waardoor we alles moeten uitvinden om het te bouwen, niet enkel de wagen zelf.” Met andere woorden: het is moeilijker gebleken dan verwacht om een productieproces te ontwikkelen met de juiste toleranties en kwaliteitscontrole voor de hoekige pick-up, waarvan de ‘naakte’ metalen koetswerkpanelen erg besmettelijk zijn en elk tolerantiefoutje des te meer opvalt.

Hoewel de fabriek in Texas op dit moment klaargestoomd wordt om tot 125.000 Cybertrucks per jaar te produceren, zou dit volgens Musk nog tot 2025 kunnen duren alvorens de maximale capaciteit behaald wordt. En dat terwijl er meer dan een miljoen pre-orders zijn geplaatst voor de elektrische pick-up, al zou een groot deel daarvan nog geannuleerd kunnen worden, aangezien je maar 100 dollar moest voorschieten om op de lijst te komen. Een bedrag dat je ook terugkrijgt als je je bestelling schrapt.

Drie versies, instapprijs van 39.990 dollar?

Naast een datum en een locatie weten we nog niet veel over het lanceringsevent van de Cybertruck, zelfs niet hoeveel exemplaren er worden afgeleverd aan de eerste klanten. Verwacht wordt dat er dieper wordt ingegaan op de prijzen en specificaties van het model. In 2019 kondigde Tesla drie versies aan: een instapversie van 39.990 dollar met een rijbereik van 400 km, een Dual Motor-variant van 49.900 dollar met meer dan 500 km rijbereik en een ‘Plaid’-topversie van 69.900 dollar met een rijbereik van maar liefst 800 km. 

Daarvoor heeft Tesla echter zijn nieuwe 4680-batterijcellen nodig met een hogere energiedensiteit, een van de redenen waarom de Cybertruck zoveel vertraging heeft opgelopen. Het zal dus afwachten zijn of de batterijproductie op gang kan komen. Verwacht wordt dat de prijzen ook naar omhoog worden bijgesteld, gezien de inflatie de laatste jaren en de moeilijkheden die het merk heeft ondervonden met de productiestart van het model.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km