Tesla Model 3: nieuwe look en meer autonomie

De Tesla Model 3 is grondig vernieuwd en kan nu tot 678 km rijden met een volle batterij, terwijl zijn instapprijs niet is veranderd: 45.970 euro.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 september 2023
  • Lancering

Van de ene dag op de andere is de Tesla Model 3 plots 6 jaar jonger geworden! De Amerikaanse elektrische berline werd voor het eerst getoond in 2017 en krijgt nu eindelijk een facelift toebedeeld. Een update waarbij het model een nieuwe voorbumper krijgt, smallere lichtblokken voor- en achteraan en een merklogo dat voortaan is uitgeschreven op de kofferklep. De Model 3 is ook 2,5 cm langer geworden en geniet van nieuwe velgdesigns, wat allemaal opgeteld zijn stroomlijn en dus zijn autonomie verbetert!

Nieuwe look aan de buiten- en binnenkant 

Het interieur van de Model 3 is er ook op vooruit gegaan, al is de layout wel grotendeels gelijk gebleven, met een centraal aanraakscherm van 15,4 inch waarmee je quasi de volledige auto bedient. De nieuwigheden omvatten onder meer een lichtstrook die zich uitstrekt over de hele breedte van het dashboard en zelfs tot op de achterdeuren. De Model 3 ontdoet zich ook van al zijn hendels, inclusief die van de knipperlichten. Die bedien je voortaan op de rechterkant van het nieuwe stuurwiel, net als in de Model S. Ook de transmissiehendel is verdwenen. De passagiers achterin genieten dan weer van een nieuw aanraakscherm van 8 inch. En nog een laatste nieuwigheid: geventileerde voorzetels. Tesla belooft ook een betere geluidsisolatie aan boord en materialen van een betere kwaliteit en afwerking.

Nog verder voor dezelfde prijs!

Terwijl de carrosserie, het interieur en de uitrusting van de Model 3 erop vooruit gaan, blijft zijn prijs echter identiek! Je kan de facelift namelijk al bestellen voor een instapprijs van 45.970 euro. In deze configuratie haalt de Amerikaan de 100 km/u in 6,1 seconden, met een rijbereik tot 513 km met 19 inch-velgen en zelfs 554 km met 18 inch! De Long Range wordt dan weer verkocht vanaf 53.970 euro. Die sprint van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden en kan tot 629 km afleggen met een volle batterij, of zelfs 678 km met de kleinere velgen! In alle gevallen blijft de Model 3 steken bij 201 km/u, terwijl de Performance-versie voorlopig nog ontbreekt in de configurator. De eerste exemplaren worden geleverd tussen oktober en november 2023.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Courtesy of Tesla, Inc.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km