Test je kennis van de verkeersregels!

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft een verkeersquiz opgemaakt om je kennis van de verkeersregels te testen. En er zijn prijzen te winnen!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 16 november 2023
  • Wetgeving

Wat is er nuttiger dan een snelle opfrissing van de verkeersregels, vooral als je al jaren in het bezit bent van een rijbewijs? Dat is het doel van De Grote Verkeersquiz van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Het is een leuke manier om je kennis over de Wegcode te testen en eventuele gaten in die kennis op te vullen.

Mobiliteit in volle verandering

De laatste jaren is de mobiliteit van de Belgen, en van pendelaars in het algemeen, continu aan het veranderen, onder impuls van ecologische en economische overwegingen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor alternatieven voor de auto voor hun woon-werkverplaatsingen. Het aantal ongevallen met deze alternatieve vervoersmiddelen is de laatste 7 jaar echter met bijna 60% gestegen, dat zegt verzekeringsmaatschappij AXA. Niet verwonderlijk, aangezien je in België geen rijbewijs nodig hebt om met de fiets of de elektrische step te rijden. Met als gevolg dat heel wat liefhebbers van zachte mobiliteit misschien geen kennis hebben van de verkeersregels, met alle risico's van dien...

De VSV-quiz heeft als doel het aantal ongevallen te voorkomen en te verminderen door onze kennis van de verkeersregels in de Wegcode aan te scherpen, en om mensen te sensibiliseren die op pad gaan met de fiets of step zonder deze kennis. Gezien het stijgende aantal ongevallen met alternatieve vervoersmiddelen is het niet verwonderlijk dat deze editie 2023 zich onder meer richt op vragen rond fietsverkeer en gebruikers van steps, die steeds talrijker aanwezig worden op onze wegen.

Om deel te nemen aan editie 2023 kan je tot 6 december surfen naar de website van De Grote Verkeersquiz. Scoor je hoger dan 7/10, dan maak je kans op een van de vele prijzen, waaronder een elektrische fiets van Ahooga. En je mag altijd opnieuw proberen als het de eerste keer niet lukt...

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: unsplash.com / Gabriella Clare Marino.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is waarom de prijs van elektrische auto's zal dalen

Dit is waarom de prijs van elektrische auto's zal dalen

Er zijn drie redenen waarom elektrische wagens op middellange termijn goedkoper zullen worden.

Dit is de duurste Ferrari ooit!

Dit is de duurste Ferrari ooit!

Deze Ferrari 250 GTO heeft 51,7 miljoen dollar opgeleverd in New York, omgerekend 47,55 miljoen euro tegen de huidige wisselkoers!

Een Hyundai kopen op Amazon? Het kan in de VS!

Een Hyundai kopen op Amazon? Het kan in de VS!

Vanaf volgend jaar zullen Amerikanen een Hyundai zoals elk ander spulletje kunnen kopen op Amazon.

Mercedes E-Klasse Break of All-Terrain: welke moet je kiezen?

Mercedes E-Klasse Break of All-Terrain: welke moet je kiezen?

Net als bij de vorige generatie krijgt de E-Klasse break opnieuw een avontuurlijke All-Terrain-versie. Welke voordelen brengt die met zich mee?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km