SUV's met uitsterven bedreigd in Brussel?

De Brusselse regering wil de impact en overlast van SUV's inperken.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 14 juli 2023
  • Wetgeving

De SUV vertegenwoordigt tegenwoordig meer dan de helft van de nieuwe inschrijvingen in ons land, en is daarmee populairder dan ooit. Ze hebben zowel de steden als het platteland overspoeld, wat niet naar ieders wens is. In Brussel, waar Groen in de gewestelijke regering zit, wilt de overheid een rem zetten op deze rage, terwijl de ruimte voor auto's op straat ook steeds meer wordt ingeperkt. Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) heeft aangekondigd dat het Brussels Gewest een onderzoek laat uitvoeren om na te gaan wat de meest efficiënte maatregelen zijn om de overlast van SUV's in te perken.

De studie in kwestie zal niet alleen nagaan hoeveel SUV's er in de hoofdstad rondrijden, maar ook welke maatregelen overwogen kunnen worden om ze minder populair te maken of ze zelfs te verbieden. En daarvoor worden er verschillende scenario's overwogen, zoals het verhogen van de parkeertarieven of zelfs gewoon een verbod.

Een stap die aansluit bij wat er momenteel in Parijs gaande is, waar burgemeester Anne Hidalgo heeft aangekondigd dat SUV-eigenaars meer zullen moeten betalen om hun wagen te parkeren in de Franse hoofdstad vanaf volgend jaar. Er wordt een nieuwe parkeerbelasting ingevoerd op basis van het gewicht en de grootte van de wagen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: BMW AG.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Volvo stopt met diesel!

Volvo stopt met diesel!

De allerlaatste Volvo op diesel zal begin 2024 worden geproduceerd. Daarna stopt de Zweedse constructeur volledig met dit type brandstof.

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar is niets minder dan de duurste E-Type ooit geworden! En als we zijn geschiedenis bekijken, snappen we waarom...

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Voor een elektrische wagen moet je andere keuzes maken dan voor een auto met verbrandingsmotor: batterijcapaciteit, aantal motoren en/of vermogen, type boordlader, enzovoort. Hoe moet je dan kiezen? Laten we eens oefenen met het gamma van de Ford Mustang Mach-E.

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Polestar heeft niet enkel het design en het rijbereik verbeterd van de Polestar 2 voor modeljaar 2024, maar ook de prijzen zijn (iets) lager in België. Hier het overzicht.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km