Volvo stopt met diesel!

De allerlaatste Volvo op diesel zal begin 2024 worden geproduceerd. Daarna stopt de Zweedse constructeur volledig met dit type brandstof.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 19 september 2023
  • Ecologisch

Volvo heeft van de Climate Week in New York gebruik gemaakt om aan te kondigen dat diesel zeer binnenkort verdwijnt uit zijn gamma. De Zweedse constructeur is dan ook een van de meest geëngageerde merken in de transitie naar elektrische mobiliteit. Volvo wil vanaf 2030 namelijk enkel nog elektrische modellen verkopen (zoals de EX30 en de EX90) en vanaf 2040 mikt het merk op volledige klimaatneutraliteit.

“We richten ons volledig op het bouwen van volledig elektrische wagens”

Stoppen met de verkoop van dieselauto’s is dan ook het logische gevolg van een beslissing die Volvo vorig jaar al heeft gemaakt. Toen kondigde het merk aan dat het stopte met de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren om zich volledig te richten op elektrische modellen. “We richten ons volledig op de ontwikkeling van een breed gamma aan premium volledig elektrische modellen die voldoen aan alles wat onze klanten verwachten van een Volvo”, aldus Jim Rowan, algemeen directeur van Volvo Cars.

Laatste Volvo op diesel begin 2024

Het einde van de productie van dieselwagens is een belangrijk moment in de geschiedenis van het Zweedse merk, maar ook in de evolutie naar het einde van verbrandingsmotoren binnen zijn gamma. En dat einde ligt niet meer veraf! De allerlaatste Volvo met een dieselmotor wordt namelijk begin 2024 gebouwd. Het einde van een tijdperk...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volvo? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volvo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Een Hyundai kopen op Amazon? Het kan in de VS!

Een Hyundai kopen op Amazon? Het kan in de VS!

Vanaf volgend jaar zullen Amerikanen een Hyundai zoals elk ander spulletje kunnen kopen op Amazon.

Dit is waarom de prijs van elektrische auto's zal dalen

Dit is waarom de prijs van elektrische auto's zal dalen

Er zijn drie redenen waarom elektrische wagens op middellange termijn goedkoper zullen worden.

Dit is de duurste Ferrari ooit!

Dit is de duurste Ferrari ooit!

Deze Ferrari 250 GTO heeft 51,7 miljoen dollar opgeleverd in New York, omgerekend 47,55 miljoen euro tegen de huidige wisselkoers!

Mercedes E-Klasse Break of All-Terrain: welke moet je kiezen?

Mercedes E-Klasse Break of All-Terrain: welke moet je kiezen?

Net als bij de vorige generatie krijgt de E-Klasse break opnieuw een avontuurlijke All-Terrain-versie. Welke voordelen brengt die met zich mee?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km