3 gratis alternatieven voor het Autosalon van Brussel 2024

2024 gaat van start zonder traditioneel Autosalon van Brussel op de Heizel. Maar de autosector organiseert wel een aantal andere interessante gebeurtenissen. Hier zijn bijvoorbeeld 3 originele en volledig gratis alternatieven.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 04 januari 2024
  • Sector

Na een editie in 2023 die het honderdjarig bestaan vierde van het evenement, gaat het Autosalon van Brussel 2024 uiteindelijk niet door. Maar dat betekent niet dat er in het begin van het jaar geen groot auto-event meer plaatsvindt! Na de annulering van de traditionele ‘Brussels Motor Show’ van Febiac, heeft het Nederlandse bedrijf 402 Automotive besloten het stokje over te nemen door een ander soort ‘Brussels Auto Show’ te organiseren van 17 tot 21 januari 2024 in dezelfde paleizen van de Heizel. Febiac organiseert zelf nog een ‘Automotive eMotion Summit’, maar dat is voorbehouden voor professionals en gaat door van 20 tot 22 februari in Zaventem. In beide gevallen zit men echter ver van de traditionele vorm van het Autosalon van Brussel… Maar waar kan je als gepassioneerde of commercieel interesseerde liefhebber wel naartoe tijdens de maand januari?

1. Hedin AutoFest

Wie met heimwee terugkijkt naar het Autosalon van Brussel en al zijn interessante condities, kan zich echter troosten: de Hedin Automotive-groep organiseert een groot evenement in zijn vestiging in Lokeren, waar de vele merken van de groep onder hetzelfde dak worden samengebracht. Drie dagen lang, van 12 tot en met 14 januari 2024, kunnen bezoekers het aanbod van acht merken ontdekken dankzij een indrukwekkende 360°-ervaring op één locatie. Het is zowat een klein ‘autosalon’ op zich, met traditionele merken als Mercedes-Benz, Mazda of Smart, maar ook nieuwe spelers als Hongqi of de INEOS Grenadier en alternatieve merken als RAM met zijn indrukwekkende pick-ups. Er zijn zelfs ‘Dream Cars’ om te bewonderen, interessante tweedehandswagens om te bekijken, en ook een beetje food & fun, met catering en animatie voor de kids. Bovendien is de toegang volledig gratis!



Maar AutoFest is slechts het meest zichtbare hoogtepunt van de grote promocampagne die de dealergroep voert in België. Wil je liever weten welke condities Hedin Automotive aanbiedt dichter bij huis, dan kan je ook een van de 35 officiële verkooppunten van de groep bezoeken tussen nu en eind februari. De aanbiedingen lopen dan ook nog de gehele gebruikelijke salonperiode.

Praktische info Hedin AutoFest event:

Open op 12, 13 en 14 januari van 10u tot 18u

Hedin Automotive Lokeren, Oeverstraat 5, 9160 Lokeren

Gratis registreren kan via het online formulier.

2. Mini Big Love Boat

Mini had twee grote nieuwigheden om begin dit jaar voor te stellen aan het Belgische publiek: zijn nieuwe Mini Cooper Electric en zijn nieuwe SUV Countryman. En om te vermijden dat beide presentaties in het water zouden vallen, heeft het merk besloten om... een evenement op het water te organiseren! Ongetwijfeld het meest originele alternatief om het gebrek aan Autosalon van Brussel op te vangen. Concreet zullen de nieuwe Mini Cooper Electric en Countryman te zien zijn op een boot tijdens een uniek evenement dat de ‘Mini Big Love Boat’ wordt genoemd. Naast de ontdekking van deze twee nieuwe modellen worden bezoekers ook meegenomen in een ‘hightech, intuïtieve en digitale wereld’. Ze kunnen ook kennismaken met een ‘revolutionaire AI-activiteit’, de iconische mascotte ‘Spike’ van het Britse merk leren kennen, maar ook ontspannen met arcadegames en een ‘Mini’-golf. En dat op het ritme van de beste DJ’s die draaien op de boot! Tijdens het event kan elke deelnemer ook een hapje eten en iets drinken. En ook hier is een bezoek helemaal gratis!



Praktische info:

De boot ligt in Antwerpen (Havenhuis) van vrijdag 19 tot zondag 21 januari, en in Brussel (Brussels Cruise Terminal) van donderdag 25 tot zaterdag 27 januari. Er zijn verschillende tijdslots beschikbaar na registratie.

Inschrijven is verplicht via het online formulier.

3. Renault E-Tech Pop-Up

Renault wilt het jaar niet beginnen zonder autosalon. Dus bij gebrek aan traditioneel evenement van Febiac, heeft het Franse merk besloten zijn eigen salon te organiseren. Renault heeft dan ook geen gebrek aan nieuwigheden om voor te stellen aan het publiek begin 2024! Het evenement kreeg de naam ‘Renault E-Tech Pop-Up’ en gaat door in het originele decor van SILO Brussels, een oude brouwerij gelegen aan het kanaal in Neder-Over-Heembeek. Het evenement ontvangt in de week van 15 tot 19 januari leden van het Renault-netwerk en professionele klanten, maar op zaterdag 20 januari worden er 600 particuliere bezoekers verwacht. 



De meest in het oog springende modellen op dit evenement zijn ongetwijfeld de nieuwe Renault Scénic E-Tech Electric en de Renault Rafale, die in avant-première worden voorgesteld. Maar er zullen ook andere modellen uit het geëlektrificeerde E-Tech-gamma van Renault te ontdekken zijn, zoals de Clio, Mégane E-Tech Electric, Arkana, Kangoo, Austral en Espace. De stand strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 1.300 m² en is daarmee even groot als die vanop het traditionele Autosalon van Brussel. Bovendien worden er workshops georganiseerd voor gasten over de nieuwe producten en over het ecosysteem van de geëlektrificeerde wagens.

Praktische info:

SILO Brussels, Meudonstraat 54, 1120 Brussel

Open voor het publiek op zaterdag 20 januari

Inschrijven is verplicht via het online formulier.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km