Aan Californiërs wordt gevraagd om hun elektrische auto niet te laden!

Het plaatselijke stroomnet kan het niet aan

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 01 september 2022
  • Elektrisch


De Amerikaanse infrastructuur verkeert over het algemeen in een erbarmelijke toestand. Vliegvelden, wegen, bruggen, openbaar vervoer en elektriciteitscentrales... het aantal in verval geraakte installaties is niet meer bij te houden. President Biden heeft niet voor niets een plan van zo'n 1.200 miljard dollar gelanceerd om het hele land te moderniseren.

Als voorbeeld van deze zorgwekkende situatie kregen de Californiërs afgelopen woensdag te horen dat ze hun elektrische auto's niet mochten opladen, om het plaatselijke elektriciteitsnet, dat op de rand van overbelasting staat, niet verder onder druk te zetten. Het moet gezegd dat de Amerikaanse westkust te maken heeft met een verpletterende hittegolf die veel Amerikanen ertoe aanzet hun toevlucht te nemen tot airconditioning, dag en nacht. En dat alles terwijl dezelfde staat zojuist heeft aangekondigd de verkoop van nieuwe verbrandingsauto's vanaf 2035 te zullen verbieden!

Meer concreet is aan bezitters van elektrische auto's gevraagd ze niet op te laden tussen 16 en 21 uur, een periode waarin het netwerk bijzonder drukbezet is. Behalve aan elektrische voertuigen is de Californiërs ook gevraagd hun thermostaat op 25°C te zetten, geen energieverslindende apparaten te gebruiken en alle overbodige verlichting uit te doen. "Gevaarlijk hete temperaturen worden verwacht" in de streek tot minstens zondagavond, waarschuwde het plaatselijke weerinstituut.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Tesla.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km