Alle hens aan dek bij Ferrari om de bocht te nemen naar elektrisch

De Italiaanse autobouwer herziet zijn strategie van top tot teen.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 10 januari 2022
  • Elektrisch
  • 4.130 weergaven

Ferrari heeft zopas de herschikking van zijn directie bekendgemaakt. Het doel van de operatie: de innovatie versterken en de ontwikkeling van nieuwe producten die het merk koolstofneutraal moeten maken in 2030. 

“We willen grenzen verleggen op alle vlakken, door op een unieke manier de technologie te exploiteren,” verklaarde Benedetto Vigna, de CEO van het merk. De chip-expert nam het roer bij de groep in september in handen, en volgde daarbij John Elkann op die ad interim aan het hoofd stond sinds het ontslag van Louis Cemilleri in december 2020. Een van de missies van Vigna is om het merk te begeleiden in zijn bocht naar elektrisch rijden, waartoe Ferrari zich heeft geëngageerd. “We zullen onze eerste volledig elektrische auto hebben in 2025,” bevestigde hij in november, nadat het merk twee jaar geleden begon met de elektrificatie van zijn modellen. 

Herschikking bij de directie

Bij de eerste maatregelen die genomen werden door Benedetto Vigna, was ook een herschikking van de directie van Ferrari, die in december aangekondigd werd en leidde tot het vertrek van drie managers, waaronder CTO Michael Leiters. De afdelingen ‘productontwikkeling en research & dvelopment’, ‘digitalisering en data’ en technologie en infrastructuur’ zullen voortaan “rechtstreeks rapporteren aan de CEO”, liet Ferrari ook nog weten. 

Gianmaria Fulgenzi, die sinds 2002 bij Ferrari aan de slag was en daarvoor de leiding had over de toeleveringsketen van de race-afdeling, is benoemd tot manager productontwikkeling. Ernesto Lasalandra, die werd weggehaald werd bij STMicroelectronics, de Frans-Italiaanse fabrikant van elektronische componenten waar Benedetto Vigna ook werkte, is benoemd tot directeur research & development. Davide Abate tenslotte, die in 2012 bij de fabrikant begon, is benoemd tot hoofd technologie en infrastructuur.

Het merk blijft in bloedvorm

Ferrari, dat dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert, noteerde recordbestellingen en een groei met dubbele cijfers in leveringen tijdens het derde kwartaal, waardoor het zijn prognose voor het volledige jaar verhoogde. Het prestigieuze merk met het steigerende paard leverde tussen juli en september wereldwijd in totaal 2.750 voertuigen, een stijging met 18,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2020 en 11,2% ten opzichte van 2019, vóór de coronacrisis.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Comeback-kid: VW e-Up!

Comeback-kid: VW e-Up!

Volkswagen heeft bevestigd dat het de e-Up!, de elektrische variant van zijn kleine stadswagen, opnieuw in productie neemt. Het stopte eind 2020 met het model te bouwen, maar komt nu dus terug op die beslissing.

Brabus stelt een compleet geschifte G-Klasse voor!

Brabus stelt een compleet geschifte G-Klasse voor!

De tuner, die meestal extreme projecten voorstelt, stopte niet bij een karrenvracht extra pk’s en een koetswerkkit alleen. Brabus paste zelfs het chassis aan om er een pick-up van te maken!

Volvo XC40 bijgewerkt

Volvo XC40 bijgewerkt

De Zweedse SUV krijgt in het midden van zijn carrière een facelift, maar de esthetische en technologische evoluties zijn miniem.

Volvo laat de prijs van zijn C40 Recharge met € 10.000 zakken!

Volvo laat de prijs van zijn C40 Recharge met € 10.000 zakken!

Na de elektrische XC40 SUV is nu ook de coupéversie C40 Recharge verkrijgbaar met één enkele elektromotor. Resultaat: meer betaalbare tarieven voor een zo goed als ongewijzigd rijbereik.

Aanbevolen tests voor jou

4,1 /5 Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Geconfronteerd met de meest recente X4 van BMW en de nieuwe Mercedes GLC zag Audi zich verplicht zijn Q5 te vernieuwen. Een operatie die niet beperkt blijft tot een simpele visuele facelift, samen met een nieuwe ‘coupé’ uitvoering, maar één die ook technologische en mechanische nieuwigheden met zich meebrengt!

3,6 /5 Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Wie zegt dat sportieve wagens met een verbrandingsmotor hun beste tijd gehad hebben? Hyundai in elk geval niet, want de Koreaanse autobouwer breidt zijn N-familie nog uit. Dit keer met een pittige versie van zijn atypische Kona SUV.

3,5 /5 Test: Mazda2 e-Skyactiv G 90 2022, het plezier van de eenvoud

Test: Mazda2 e-Skyactiv G 90 2022, het plezier van de eenvoud

Mazda zorgt voor gericht verbeteringen bij zijn compacte ‘2’ voor het modeljaar 2022. We maken van die update gebruik om hem nog eens aan de tand te voelen met de nieuwe e-Skyactiv G 90 micro-hybride onder de motorkap.

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Welke van de twee, de beweeglijke en lichte Française of de gekke en eigenzinnige Japanner, zal ons het meeste plezier kunnen verschaffen?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de Renault Megane E-Tech, de uitsluitend elektrische compacte Fransman

Zoveel kost de Renault Megane E-Tech, de uitsluitend elektrische compacte Fransman

De besteltabellen van de de 100% elektrische versie van het compacte Franse model gaan net op tijd voor Kerst open! Maar hoeveel kost dit grote geschenk je?

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Test Aankoop heeft de resultaten gepubliceerd van een grote studie rond de betrouwbaarheid van de automerken die op onze markt te koop zijn. Een studie waarin de Aziatische merken duidelijk domineren...

Oogverblindend, het interieur van deze ‘unieke’ 911!

Oogverblindend, het interieur van deze ‘unieke’ 911!

Oliesjeiks uit golfstaten en hun auto’s… het is vaak een garantie op ‘unieke’ combinaties. Ook deze Porsche 911 Turbo S uit 1998 stelt niet teleur!

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Citroën C3 Pluriel, de goedkoopste cabrio op de markt?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Citroën C3 Pluriel, de goedkoopste cabrio op de markt?

Een cabrio kopen in het putje van de winter, een gek idee? Integendeel: aangezien niemand er op dit moment één wil, is dit het ideale moment om een goede deal te doen! Vandaag buigen we ons over de Citroën C3 Pluriel, waarschijnlijk één van de meest originele cabrio’s van de afgelopen 20 jaar!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 33.590
5 km

Diesel, Automaat

€ 36.127

Diesel, Automaat

€ 49.990
2022
18 km

Benzine, Automaat

€ 27.490
2021
50 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 24.500
2019
12.679 km

Diesel, Manueel

€ 26.490
2020
5.649 km

Diesel, Manueel

€ 26.290
2020
8.887 km

Diesel, Manueel

€ 9.499
2014
69.122 km