Audi Q6 e-tron: weelderig interieur

In afwachting van de volledige onthulling, toont Audi al het interieur van zijn toekomstige elektrische SUV Q6 e-tron. Een interieur dat is "gericht op mensen".

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 04 september 2023
  • Toekomst

Audi heeft de laatste maanden ongetwijfeld een gebrek aan 'vers bloed' gehad. Het Duitse merk is namelijk druk bezig met de voorbereiding van een nieuw offensief aan elektrische modellen. De SUV Q6 e-tron markeert het begin van deze nieuwe golf en lanceert het PPE-platform (Premium Platform Electric) dat wordt gedeeld met Porsche. Maar we moeten nog even wachten voor we het model in zijn geheel kunnen ontdekken.

Van binnen naar buiten

Volgens Audi is deze Q6 e-tron ontworpen "van binnen naar buiten", en het Duitse merk heeft besloten om die binnenkant van zijn toekomstige model al te tonen aan het grote publiek. We komen dus iets meer te weten over het model, en Audi krijgt ook een beetje media-aandacht tijdens het autosalon van München, dat dit jaar bol staat van de nieuwigheden!

526 liter + 64 liter

Laten we beginnen met de praktische info: het PPE-platform maakt het mogelijk om zonder middentunnel te werken voor de transmissie, waardoor er achterin comfortabel plek is voor 3 passagiers. Audi laat ook de kofferruimte achterin (526 liter tot 1.529 liter met de achterbank neergeklapt in 40/20/40) en voorin (64 liter) vallen.

3 schermen

Ook het dashboard van de toekomstige Q6 e-tron krijgen we te zien. Dat onderscheidt zich met zijn 'vierkante' stuur (of toch niet helemaal rond) en een groot 'zeldragend' gebogen scherm. De twee displays van de Virtual Cockpit (11,9 inch) en het MMI-systeem (14,5 inch) vormen namelijk samen een groot gebogen scherm dat boven het dashboard lijkt te zweven. Optioneel kan je nog een derde scherm (10,9 inch) krijgen om de passagier vooraan te entertainen onderweg. Dankzij sluitertechnologie kan die passagier video's of films kijken zonder de bestuurder af te leiden.



Augmented reality

Tenslotte krijgt de Q6 e-tron ook nog een head-up display met optionele augmented reality. Een technologie die de indruk geeft dat de elementen en iconen tot 200 meter verder op de weg zweven en direct interageren met de omgeving.

Audi zal de Q6 e-tron in december 2023 in al zijn glorie onthullen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km