Audi Q6 e-tron: weelderig interieur

In afwachting van de volledige onthulling, toont Audi al het interieur van zijn toekomstige elektrische SUV Q6 e-tron. Een interieur dat is "gericht op mensen".

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 04 september 2023
  • Toekomst

Audi heeft de laatste maanden ongetwijfeld een gebrek aan 'vers bloed' gehad. Het Duitse merk is namelijk druk bezig met de voorbereiding van een nieuw offensief aan elektrische modellen. De SUV Q6 e-tron markeert het begin van deze nieuwe golf en lanceert het PPE-platform (Premium Platform Electric) dat wordt gedeeld met Porsche. Maar we moeten nog even wachten voor we het model in zijn geheel kunnen ontdekken.

Van binnen naar buiten

Volgens Audi is deze Q6 e-tron ontworpen "van binnen naar buiten", en het Duitse merk heeft besloten om die binnenkant van zijn toekomstige model al te tonen aan het grote publiek. We komen dus iets meer te weten over het model, en Audi krijgt ook een beetje media-aandacht tijdens het autosalon van München, dat dit jaar bol staat van de nieuwigheden!

526 liter + 64 liter

Laten we beginnen met de praktische info: het PPE-platform maakt het mogelijk om zonder middentunnel te werken voor de transmissie, waardoor er achterin comfortabel plek is voor 3 passagiers. Audi laat ook de kofferruimte achterin (526 liter tot 1.529 liter met de achterbank neergeklapt in 40/20/40) en voorin (64 liter) vallen.

3 schermen

Ook het dashboard van de toekomstige Q6 e-tron krijgen we te zien. Dat onderscheidt zich met zijn 'vierkante' stuur (of toch niet helemaal rond) en een groot 'zeldragend' gebogen scherm. De twee displays van de Virtual Cockpit (11,9 inch) en het MMI-systeem (14,5 inch) vormen namelijk samen een groot gebogen scherm dat boven het dashboard lijkt te zweven. Optioneel kan je nog een derde scherm (10,9 inch) krijgen om de passagier vooraan te entertainen onderweg. Dankzij sluitertechnologie kan die passagier video's of films kijken zonder de bestuurder af te leiden.Augmented reality

Tenslotte krijgt de Q6 e-tron ook nog een head-up display met optionele augmented reality. Een technologie die de indruk geeft dat de elementen en iconen tot 200 meter verder op de weg zweven en direct interageren met de omgeving.

Audi zal de Q6 e-tron in december 2023 in al zijn glorie onthullen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km