BMW onthult zijn M3 Touring! Gedeeltelijk toch…

De Beierse autobouwer heeft een video gepubliceerd waarin je de achterkant van de break kan zien zonder camouflage!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 15 maart 2022
  • Toekomst
  • 5.437 weergaven

Het is al een tijdje geleden dat BMW het nieuws aankondigde dat er van de meest recente M3 een uitvoering zou komen met een grote koffer! Het wordt een primeur voor het Duitse sportmodel, maar ook weer niet helemaal. In het begin van de jaren 2000 stelde het merk al een concept voor van een break op basis van de E46 M3. Dat model haalt het nog eens boven voor een video op zijn YouTube-kanaal. En daarin onthult het gedeeltelijk ook de nieuwe M3 Touring!

M3 E46 Touring

BMW vroeg zich dus eerder al af of het de dynamische kwaliteiten van de M3 zou aanbieden in het praktische jasje van een break. Jammer genoeg kwam er nooit een productievervolg en het enige exemplaar staat geparkeerd in de verwarmde garage van het merk. Jammer. Wat een plezier zou het geweest zijn om de zes-in-lijn de sporen te geven met het hele gezin aan boord...


Nog wat geduld… 

De G80 zal dus de eerste M3 Touring zijn die in productie gaat. En de formule is nog niet erg veel veranderd, behalve dan dat er twee turbo’s op de zescilinder geschroefd worden om het vermogen op te drijven. 480 of 510 pk, zoals in de berline? Dat weten we nog niet… Wat we wel zien, is een kofferklep zonder camouflage! Nog een beetje geduld en we kunnen binnenkort de voorkant en de technische fiche ontdekken, en misschien zelfs de prijzen!


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: YouTube BMW.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km