Chevrolet Malibu: voor iedereen hetzelfde

  • Piette François
  • 20 april 2011

In Europa was hij nog onbekend, maar de nieuwe generatie van de Chevrolet Malibu wordt op alle continenten tegelijk gelanceerd. Hij vervangt bij ons de Epica, die gebukt gaat onder zijn leeftijd. De Malibu is een grote berline (4,85 meter lang) met een dynamische stijl en een radiatorrooster dat herinnert aan de andere modellen van het merk.

Sportief

Chevrolet heeft vooral gewerkt aan de afstelling van de ophanging en voorziet de grote sedan van een krachtig remsysteem met geventileerde schijven vooraan. Een klinkend antwoord op de kritiek van weleer dat Amerikaanse auto's door de bochten schommelen en slecht remmen. 

Vleugje Corvette

In het interieur herhaalt Chevrolet het thema van de dubbele nis, dat geïntroduceerd werd op de eerste Corvettes en vandaag in tal van modellen te vinden is. Het frontpaneel van de autoradio klapt weg met een motortje en dekt een kleine opbergruimte af, ideaal om de douane te verschalken.

Veilig

Om zijn inzittenden te beschermen, gebruikt de Malibu behalve fadingbestendige remmen maar liefst tien airbags. Maar er is meer: een achteruitrijcamera, een systeem dat je op het juiste rijvak houdt en aanrijdingen voorkomt en natuurlijk de gebruikelijke hulpmiddelen zoals een remkrachtverdeler en stabiliteitscontrole (ESP).

Tien motoren

Op het programma staan tien motoren: benzines, diesels en zelfs LPG. Chevrolet geeft nog geen technische details, behalve dat het om vier- en zescilinders gaat, dat er een turbomotor tussenzit in bepaalde landen en dat zowel manueel als automatisch geschakeld kan worden.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer. Source ©: Chevrolet.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km