De ruglijn van de toekomstige Mercedes CLA

De trein van de Mercedes A-Klasse is vertrokken en maakt zich nu klaar voor zijn coupéversie CLA. Die belooft nog meer “sexy” te zijn dan de onlangs voorgestelde A-Klasse berline. En hij krijgt bovendien een geheime troef om te verleiden.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 17 december 2018

De Mercedes A-Klasse heeft binnenkort een garderobe waar meer dan een compact model jaloers op kan zijn. Naast de traditionele variant met kofferklep maakten we al kennis met twee berlines: een lange voor de Chinese markt en een ‘normale’ voor bij ons. Maar dat is niet alles: binnenkort ontdekken we ook de coupé CLA. En niet veel later krijgt die nog een Shooting Brake-afgeleide. Die laatste konden onze spionagefotografen al betrappen.

Berline met meer uitgesproken stijl…

De nieuwe A-Klasse berline werpt zich op als een soort mini-C-Klasse, maar deze toekomstige CLA onderscheidt zich daarvan met een meer sensuele look. Mercedes verklapt nog geen enkel detail, en dus ook geen afmetingen. We moeten het dus doen met deze eerste foto. Maar we verwachten dat de daklijn veel sterker zal aflopen dan die van de berlineversie en dat daarbij wat hoofdruimte achterin wordt opgeofferd voor het uiterlijk.

….en nog beter geconnecteerd

We weten al wel dat deze toekomstige CLA nog meer geconnecteerd wordt dan zijn kleine broer A-Klasse, die nochtans al aan de top staat op dit vlak. Mercedes onthult de toekomstige CLA dan ook op de volgende technologiebeurs CES in Las vegas in januari en benadrukt dat het infotainmentsysteem MBUX nog meer geperfectioneerd zal zijn dan de versie die we al mochten ontdekken in de A-Klasse. Veelbelovend…

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

Het ID. Buzz-gamma wordt uitgebreid met een lange versie die tot 7 inzittenden kan vervoeren, maar ook met een niet eerder verkrijgbare batterij en motor, naast een aantal andere nieuwigheden!

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

En er is ook een nieuwe visuele identiteit.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km