Hongqi gaat hypercars bouwen… in Italië

De nieuwe fabriek van het Chinese merk komt in Reggio Emilia, tussen Parma en Modena, en zal elektrische en hybride hypercars bouwen.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 26 juli 2022
  • Sector
  • 1.871 weergaven

China is niet meer weg te denken uit het hedendaagse autolandschap. Terwijl de eerste pogingen uit het verre Oosten - vaak met catastrofale crashtestresultaten - op hoongelach werden onthaald, wordt er vandaag anders naar gekeken. Het land is van groot belang in de batterij-elektrische toepassingen in de autowereld en we kopen vandaag ook steeds vaker Chinees. Volvo, Polestar en Lotus zijn eigendom van het Chinese Geely bijvoorbeeld, en MG is terug met een Chinese eigenaar.

2023

Het Chinese Hongqi wil zijn deel van de taart en plant een fabriek in Italië. Het merk is eigendom van de joint-venture tussen het Amerikaanse Silk en het Chinese FAW, dat ook Bestune in zijn portefeuille heeft. Hongqi kondigde eerder al aan dat het naar Europa komt en stelde vorig jaar de S9 voor, een plug-in hybride hypercar met een vermogen van 1.400 pk en duizelingwekkende prestaties, getekend door Walter de’Silva. Een regelrechte aanval op de Europese gevestigde waarden als Ferrari, Maserati en Lamborghini, die Hongqi nu concretiseert met de bouw van een fabriek in Reggio Emilia, in het hart van de Italiaanse ‘motor valley’.


Silk-FAW wil een miljard euro investeren en op 5 augustus de koop afronden van een stuk grond in de stad, al lijkt op dit moment de financiering nog niet volledig rond. Het zal in elk geval snel moeten gaan, want de groep wil al begin 2023 starten met de assemblage van auto’s. De S9 moet Hongqi op de kaart zetten om zo de verkoop van andere modellen een boost te geven.

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Silk-FAW.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Met zijn elektrische bestelwagen wil Mercedes iedereen bedienen, van de kleinste tot de grootste avonturier.

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Het premium-merk van de Toyota-groep wil met zijn elektrische modellen inzetten op rijplezier, en haalt daarvoor alles uit de kast.

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om een video vrij te geven van zijn Semi die een volle aanhanger trekt over een traject van 800 km, en dat zonder te moeten opladen.

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Naast de 100% elektrische bZ Compact SUV concept, één van de 6 elektrische bZ-modellen die het merk in 2026 op de markt wil hebben, werkt Toyota ook aan een hybride opvolger voor de C-HR.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km