Lotus start een afdeling die zich bezighoudt met unieke creaties

Het Britse merk blijft maar hoger mikken. Het zegt vaarwel aan de superlichte sportwagens en maakt plaats voor elektrische modellen, SUV’s en nu zelfs unieke creaties!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 09 februari 2022
  • Sector
  • 2.947 weergaven

Net zoals SVO bij Land Rover of Mulliner bij Bentley start Lotus met een divisie die zich zal bezighouden met extreme personalisering. Die afdeling, ‘Lotus Advanced Performance’, heeft als doel om voertuigen te creëren die absoluut uniek zijn in hun genre, en waarvan maar één exemplaar gebouwd wordt. Maar dat is niet alles!

Beperkte reeks en maatwerk 

Je moet trouwens niet je spaarvarken slacht en miljoenen uitgeven aan een extravagante creatie, je kan ook een beroep doen op het team voor meer ‘eenvoudige’ wensen. Lotus Advanced Performance zal immers ook de gelimiteerde edities van het merk uitwerken en tegemoetkomen aan aanvragen voor maatwerk door klanten. 

Ook motorsport op het programma

Het team, dat onder leiding staat van Simon Lane, het voormalige hoofd van de ‘Q division’, een gelijkaardige dienst bij Aston Martin, zal zich ook ontfermen over de motorsportactiviteiten van Lotus. Dat houdt onder andere de Emira GT4 in, maar ook de rijvaardigheidstraining, de Lotus Driving Academy. En af te leiden uit het beeld van de immense achtervleugel die de Britse autobouwer de wereld instuurt, lijkt het eerste project een combinatie tussen motorsport en een unieke creatie. We zijn benieuwd. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km