Mazda mikt steeds hoger

In de Verenigde Staten krijgen ze twee premium SUV’s.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 27 januari 2023
  • Sector

De afgelopen maanden hebben we gezien dat de Japanse autobouwer Mazda zich een plaats wil veroveren naast de premium-referenties, zoals Audi, BMW, Volvo of nog Alfa Romeo. Het beste voorbeeld is de nieuwe CX-60, een SUV die niet moet onderdoen voor de Q5, X4, XC90 of de Stelvio. Hij weet te overtuigen met zijn topmaterialen en -afwerking, maar ook met zijn gulle aandrijflijnen, zoals de 327 pk sterke plug-in hybride.

Maar die drang om hogerop te klimmen, komt nog indrukwekkender tot uiting aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. In de komende maanden worden de Amerikanen immers getrakteerd op twee nieuwe premium SUV’s van het merk: de CX-70 en de CX-90. En Mazda heeft zopas een teaser de wereld ingestuurd die het interieur van die laatste toont. En het minste wat we kunnen zeggen, is dat het geheel karakter heeft, dankzij materialen die tegelijkertijd origineel en geraffineerd zijn. We krijgen onder andere het dashboard te zien en deurpanelen die bekleed zijn met een stof die lijkt op wol.


De CX-90, die al enkele weken het onderwerp is van een teasingcampagne van Mazda, wordt op 31 januari onthuld. Het model, dat net als de toekomstige CX-70 voorbehouden is aan de Amerikaanse markt, krijgt een nieuwe 3,3 liter grote drukgevoede zes-in-lijn met een vermogen van 340 pk. In Europa krijgen we dan weer een CX-80, een CX-60 met drie zetelrijen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Mazda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km