De Mercedes-Benz EQT in 7 cijfers

Mercedes-Benz breidt zijn elektrische familie uit met een nieuw lid: de EQT. Laten we hem eens overlopen in 7 cijfers.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 16 november 2023
  • Lancering

1. 4.498 mm

De EQT trapt zijn carrière af in zijn ‘standaard’ lengte. Daarmee is dit nieuwe elektrische model voor actieve gezinnen en vrijetijdsliefhebbers net iets minder dan 4,5 m lang. Qua lengte zit hij zo net tussen de EQA (4,46 m) en EQB (4,68 m) in het Mercedes-Benz gamma. Binnenkort komt Mercedes-Benz echter met een lange versie van de EQT, die zo’n 40 cm wordt uitgerokken.

2. 5 of 7 zitplaatsen

Naast een koffervolume dat nog groter is voor (zeer) omvangrijke hobby’s, maakt deze toekomstige lange versie van de EQT, met een lengte van zo’n 4,90 m, het ook mogelijk om twee extra zitplaatsen te creëren. Daarmee wordt de familie van elektrische Mercedessen met minstens 7 zitplaatsen nog wat groter, naast de EQB, de EQS SUV en de EQV!

De ‘standaard’ EQT is uitsluitend leverbaar met 5 zitplaatsen. De handige breedte van zijn achterbank maakt het echter mogelijk voor gezinnen om 3 kinderzitjes naast elkaar te monteren. En dan is er nog een Isofix-aansluiting op de passagierszetel vooraan.

3. 614 mm

Nog een praktisch detail dat gezinnen zullen waarderen: de EQT heeft twee schuifdeuren voor de achterpassagiers. De spruiten kunnen ze dus bedienen zonder risico op schade tegen een muur of een andere auto. Dankzij de schuifdeuren is het ook gemakkelijker om kleine kinderen vast te maken zonder je in hoeken te moeten wringen, zelfs in een krappe parkeerplaats. De breedte van de schuifdeuren, die meer dan 60 cm bedraagt (614 mm op precies te zijn) maakt de achterbank erg toegankelijk.

Nog een cijfer in dezelfde lijn: de laaddrempel van de koffer is minder dan 60 cm hoog (exact 56 cm). Ook dat is erg praktisch om zware of grote voorwerpen in te laden.

4. 45 kWh

De hoogspanningsbatterij van de Mercedes-Benz EQT is perfect geïntegreerd in de bodem, voor de achteras, en heeft een capaciteit van 45 kWh. Een formaat waarmee de prijs scherp gehouden kan worden voor een elektrische gezinswagen, maar daar komen we nog op terug. De batterij garandeert ook een actieradius die meer dan voldoende is om aan de dagelijkse behoeften van actievelingen te voldoen. De officiële WLTP-autonomie van de EQT in standaarduitvoering bedraagt dan ook 278 km.

5. 22 en 80 kW

En nog goed nieuws: de EQT heeft standaard een krachtige boordlader waarmee je tot 22 kW met wisselstroom kan opladen. Dat betekent dat je het volledige rijbereik kan recupereren in slechts 2,5 uur aan een geschikte lader op het werk, thuis of aan een publieke laadpaal. Voor langere afstanden is de EQT natuurlijk ook in staat om te snelladen via gelijkstroom. In dit geval neemt het maximale laadvermogen toe tot 80 kW. Daarmee kan je van 10 tot 80% bijladen in 38 minuten. Praktisch gezien zit de laadpoort van de EQT verstopt in de grille vooraan, onder de Mercedes-ster. Een handige plek, vooral in de stad, waar de parkeervakken smaller zijn.



6. 90 kW

Qua motor heeft de EQT een moderne elektromotor met 90 kW (122 pk) peak power en een royaal koppel van 245 Nm. Deze krachtbron drijft de voorwielen aan en biedt voldoende vlotte prestaties om mee te komen met het verkeer, met een sprint van 0 tot 100 km/u in 12,6 seconden en een begrensde topsnelheid van 132 km/u.

Tot zover de traditionele prestatiecijfers. Maar voor actieve gebruikers is het misschien relevanter dat de EQT een nuttig laadvermogen heeft van 452 kg. Of dat het mogelijk is om een geremde aanhangwagen te trekken tot 1.500 kg - iets wat nog vrij zeldzaam is binnen de wereld van elektrische mobiliteit. En wat natuurlijk erg handig kan zijn om een aanhangwagen of caravan te trekken.

7. 46.573 euro incl. BTW.

We sluiten onze kleine rondleiding af van deze elektrische ludospace met zijn prijskaartje. Mercedes-Benz biedt de EQT  in België aan vanaf 46.573 euro, in de Advanced Plus-uitvoering. Voor deze prijs heb je al een goed uitgeruste wagen (automatische airco, MBUX-infotainment met achteruitrijcamera, 22 kW-boordlader, dodehoekmonitor, zeven airbags, enz.). Wil je nog meer, dan heeft Mercedes-Benz nog twee hogere uitrustingsniveaus in de aanbieding: de EQT Premium (50.410 euro) en de EQT Premium Plus (51.881 euro). Tenslotte mag je niet vergeten dat Mercedes-Benz binnenkort nog een langere versie met 7 zitplaatsen in het gamma krijgt. En ook een Marco Polo-camperversie op basis van de EQT wordt achter de schermen voorbereid, voor liefhebbers van elektrisch op avontuur gaan.

Bonuspunt: 5 sterren Euro NCAP!

Laten we gelijk nog een laatste bonuspunt toevoegen voor aan ons EQT overzicht: 5 sterren. Deze elektrische wagen met ster heeft de maximale veiligheidsscore behaald in het rapport van de onafhankelijke experts van Euro NCAP. Met uitstekende beoordelingen van meer dan 90% voor zowel de bescherming van kinderen (93%) als volwassenen (91%). Essentiële cijfers voor gezinnen!

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes-Benz? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km