De Mercedes-Benz EQT in 7 cijfers

Mercedes-Benz breidt zijn elektrische familie uit met een nieuw lid: de EQT. Laten we hem eens overlopen in 7 cijfers.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 16 november 2023
  • Lancering

1. 4.498 mm

De EQT trapt zijn carrière af in zijn ‘standaard’ lengte. Daarmee is dit nieuwe elektrische model voor actieve gezinnen en vrijetijdsliefhebbers net iets minder dan 4,5 m lang. Qua lengte zit hij zo net tussen de EQA (4,46 m) en EQB (4,68 m) in het Mercedes-Benz gamma. Binnenkort komt Mercedes-Benz echter met een lange versie van de EQT, die zo’n 40 cm wordt uitgerokken.

2. 5 of 7 zitplaatsen

Naast een koffervolume dat nog groter is voor (zeer) omvangrijke hobby’s, maakt deze toekomstige lange versie van de EQT, met een lengte van zo’n 4,90 m, het ook mogelijk om twee extra zitplaatsen te creëren. Daarmee wordt de familie van elektrische Mercedessen met minstens 7 zitplaatsen nog wat groter, naast de EQB, de EQS SUV en de EQV!

De ‘standaard’ EQT is uitsluitend leverbaar met 5 zitplaatsen. De handige breedte van zijn achterbank maakt het echter mogelijk voor gezinnen om 3 kinderzitjes naast elkaar te monteren. En dan is er nog een Isofix-aansluiting op de passagierszetel vooraan.

3. 614 mm

Nog een praktisch detail dat gezinnen zullen waarderen: de EQT heeft twee schuifdeuren voor de achterpassagiers. De spruiten kunnen ze dus bedienen zonder risico op schade tegen een muur of een andere auto. Dankzij de schuifdeuren is het ook gemakkelijker om kleine kinderen vast te maken zonder je in hoeken te moeten wringen, zelfs in een krappe parkeerplaats. De breedte van de schuifdeuren, die meer dan 60 cm bedraagt (614 mm op precies te zijn) maakt de achterbank erg toegankelijk.

Nog een cijfer in dezelfde lijn: de laaddrempel van de koffer is minder dan 60 cm hoog (exact 56 cm). Ook dat is erg praktisch om zware of grote voorwerpen in te laden.

4. 45 kWh

De hoogspanningsbatterij van de Mercedes-Benz EQT is perfect geïntegreerd in de bodem, voor de achteras, en heeft een capaciteit van 45 kWh. Een formaat waarmee de prijs scherp gehouden kan worden voor een elektrische gezinswagen, maar daar komen we nog op terug. De batterij garandeert ook een actieradius die meer dan voldoende is om aan de dagelijkse behoeften van actievelingen te voldoen. De officiële WLTP-autonomie van de EQT in standaarduitvoering bedraagt dan ook 278 km.

5. 22 en 80 kW

En nog goed nieuws: de EQT heeft standaard een krachtige boordlader waarmee je tot 22 kW met wisselstroom kan opladen. Dat betekent dat je het volledige rijbereik kan recupereren in slechts 2,5 uur aan een geschikte lader op het werk, thuis of aan een publieke laadpaal. Voor langere afstanden is de EQT natuurlijk ook in staat om te snelladen via gelijkstroom. In dit geval neemt het maximale laadvermogen toe tot 80 kW. Daarmee kan je van 10 tot 80% bijladen in 38 minuten. Praktisch gezien zit de laadpoort van de EQT verstopt in de grille vooraan, onder de Mercedes-ster. Een handige plek, vooral in de stad, waar de parkeervakken smaller zijn.6. 90 kW

Qua motor heeft de EQT een moderne elektromotor met 90 kW (122 pk) peak power en een royaal koppel van 245 Nm. Deze krachtbron drijft de voorwielen aan en biedt voldoende vlotte prestaties om mee te komen met het verkeer, met een sprint van 0 tot 100 km/u in 12,6 seconden en een begrensde topsnelheid van 132 km/u.

Tot zover de traditionele prestatiecijfers. Maar voor actieve gebruikers is het misschien relevanter dat de EQT een nuttig laadvermogen heeft van 452 kg. Of dat het mogelijk is om een geremde aanhangwagen te trekken tot 1.500 kg - iets wat nog vrij zeldzaam is binnen de wereld van elektrische mobiliteit. En wat natuurlijk erg handig kan zijn om een aanhangwagen of caravan te trekken.

7. 46.573 euro incl. BTW.

We sluiten onze kleine rondleiding af van deze elektrische ludospace met zijn prijskaartje. Mercedes-Benz biedt de EQT  in België aan vanaf 46.573 euro, in de Advanced Plus-uitvoering. Voor deze prijs heb je al een goed uitgeruste wagen (automatische airco, MBUX-infotainment met achteruitrijcamera, 22 kW-boordlader, dodehoekmonitor, zeven airbags, enz.). Wil je nog meer, dan heeft Mercedes-Benz nog twee hogere uitrustingsniveaus in de aanbieding: de EQT Premium (50.410 euro) en de EQT Premium Plus (51.881 euro). Tenslotte mag je niet vergeten dat Mercedes-Benz binnenkort nog een langere versie met 7 zitplaatsen in het gamma krijgt. En ook een Marco Polo-camperversie op basis van de EQT wordt achter de schermen voorbereid, voor liefhebbers van elektrisch op avontuur gaan.

Bonuspunt: 5 sterren Euro NCAP!

Laten we gelijk nog een laatste bonuspunt toevoegen voor aan ons EQT overzicht: 5 sterren. Deze elektrische wagen met ster heeft de maximale veiligheidsscore behaald in het rapport van de onafhankelijke experts van Euro NCAP. Met uitstekende beoordelingen van meer dan 90% voor zowel de bescherming van kinderen (93%) als volwassenen (91%). Essentiële cijfers voor gezinnen!

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes-Benz? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dacia Duster (2024): kleine Bigster

Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

Tesla Model 3 Highland Performance komt in 2024

De Tesla Model 3 krijgt opnieuw een sportieve topversie in de eerste helft van volgend jaar. En het zou de moeite moeten zijn...

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Scoop: BMW 5 Reeks Touring betrapt in uniform

Onze spionagefotografen hebben een BMW 5 Reeks Touring betrapt die zowel was voorzien van camouflage als van een zwaailicht van de politie!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia Sorento: ingrijpende facelift voor de 7-zits SUV!

Kia heeft de Sorento grondig herzien voor 2024 met een nieuwe look voor zowel het koetswerk als het interieur.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km