Meyers Manx Resorter NEV: €45.000 voor 40 km/u

Met de Resorter NEV komt de beach buggy terug met een elektrische aandrijflijn, maar deze keer ook met 4 zitplaatsen en een gepeperd prijskaartje!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 augustus 2023
  • Straf

Na een eerste model met de naam 2.0, dat vorig jaar werd voorgesteld, komt Meyers Manx terug onder de spotlights te staan met zijn Resorter NEV, een variant van de iconische beach buggy met 4 zitplaatsen en nog steeds een elektrische aandrijflijn. In tegenstelling tot het eerste model van het merk krijgt de Resorter NEV niet een, maar twee elektromotoren! Al komt hij daarmee niet voorbij de 200 pk van de Meyers Manx 2.0...

Begrensd tot 40 km/u

Zoals de NEV aan het einde van zijn naam weggeeft, gaat het om een 'Neighborhood Electric Vehicle'. Met andere woorden: zijn topsnelheid is begrensd tot amper 40 km/u! Daarmee is het in feite een meer luxueus golfkarretje, zeker als je naar zijn prijs kijkt. Meyers Manx kondigt namelijk een basistarief van 49.000 dollar aan, wat neerkomt op iets meer dan 45.000 euro tegen de huidige wisselkoers! 'Iets' meer dan een Citroën Ami Buggy of een Fiat Topolino...

Vanafprijs van 45.000 euro!

Meyers Manx heeft nog niets bevestigd over zijn vermogen, de grootte van zijn batterij of zijn rijbereik. De kleine Amerikaanse constructeur kondigt wel aan dat de Resorter NEV standaard is uitgerust met airco, verwarming, stuurbekrachtiging en regeneratief remmen. Hij zo ook vlot moeten optrekken, zonder problemen heuvels kunnen beklimmen en je kan er optioneel zelfs een trekhaak op laten monteren. Maar goed ook, voor zo'n prijs...

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: @hagop.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km