Mini Aceman is bijna klaar voor lancering

Na onze spyshots heeft Mini enkele officiële beelden gedeeld van een Aceman met een kleurrijk camouflagepak tijdens testwerk. We krijgen ook meer details over het model dat tussen de Cooper en de Countryman in het gamma komt te staan.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 31 januari 2024
  • Toekomst

De Mini Aceman zou je als onrechtstreekse opvolger van de Countryman kunnen zien. De bijzondere break komt namelijk niet terug, en wordt dus vervangen door deze compacte crossover van 4,08 m lang, 1,75 m breed en 1,50 m hoog, waarmee hij precies tussen de Cooper (3,86 m) en de Countryman (4,44 m) in het gamma past, al neigt hij iets meer naar zijn kleine broer. Dat is niet toevallig: de Aceman staat dan ook op hetzelfde platform als de nieuwe elektrische Mini. Ook deze kleine SUV, die we eerder al konden spotten, wordt dus enkel beschikbaar als volledig elektrisch model.

Enkel elektrisch, batterij van 54,2 kWh

In tegenstelling tot de nieuwe Mini Cooper E en SE, lijkt het erop dat je de Aceman voorlopig maar met één aandrijflijn zal kunnen krijgen. Mini spreekt namelijk over een batterijpakket van 54,2 kWh, dezelfde batterij als in de krachtigere Cooper SE. Het kleinere pakket van 40,7 kWh zal waarschijnlijk niet volstaan in dit grotere model. Als de Aceman de aandrijflijn integraal overneemt van de Cooper SE, zou hij ook de 160 kW (218 pk) en 330 Nm sterke elektromotor op de vooras moeten krijgen. Qua rijbereik schatten we in dat de crossover een kleine 400 km haalt in de WLTP-cyclus, tegenover de 402 km van zijn hatchbackbroertje.

Presentatie nog in 2024

Wat Mini ons nog meegeeft over zijn nieuwe model? Dat hij vier deuren krijgt, maar dat zien we ook wel op de foto’s. Aan boord is er plaats voor vijf personen en een praktisch toegankelijke bagageruimte dankzij de grote achterklep. Vermoedelijk krijgt de Aceman ook het dashboarddesign van de nieuwe Cooper mee, met het centrale ronde OLED-scherm dat de functie van instrumentenpaneel én infotainmentscherm overneemt. En natuurlijk zullen er heel wat personalisatiemogelijkheden worden aangeboden, met kleurrijke en duurzame materialen. Het productiemodel wordt binnen “enkele maanden” voorgesteld, veel geduld moeten we dus niet meer uitoefenen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mini? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mini-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km