Officieel: Kia EV6, speerpunt van het elektrische gamma

Kia stelt officieel zijn EV6 voor. Deze cross-over is de eerste van een lange reeks modellen van het merk die gebruik mogen maken van het platform voor elektrische voertuigen. Rijbereik, vermogen, batterij, opladen: dit is alles wat je moet weten over de EV6.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 30 maart 2021
  • Elektrisch

Officieel: Kia EV6, speerpunt van het elektrische gamma

Met zijn op zijn zachtst gezegd bijzondere lijn en futuristische lichtsignatuur is het moeilijk om in te schatten hoe groot deze EV6 nu eigenlijk is. Hij is bijna 4,7 meter lang, 1,9 meter breed en 1,55 meter hoog. Het is een verhoogde berline of cross-over eerder dan een echte SUV. Qua formaat zit hij aardig in de buurt van een Jaguar I-Pace, al is hij iets smaller. Zoals de meeste elektrische modellen heeft de EV6 een bijzonder lange wielbasis voor zijn formaat: 2,9 meter, of even lang als in een Range Rover.

Uiteraard schept dat grootse verwachtingen voor de binnenruimte. Het ruimtegevoel wordt versterkt door een ‘zwevende’ middenconsole en de afwezigheid van een airco onder het dashboard waardoor de vloer perfect vlak kan worden gehouden. Er zijn ook geen fysieke knoppen meer. Het kleine paneel om de temperatuur te regelen is een scherm geworden dat zijn weergave aanpast in functie van het menu waarin je je bevindt. Bovenop het dashboard tot slot tronen twee licht gebogen schermen van elk 12 duim.

De EV6 is niet alleen elektrisch maar gebruikt ook veel gerecycleerd materiaal voor zijn constructie: het equivalent van 100 halveliterflessen om precies te zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld de stoelen worden bekleed met een materiaal op basis van gerecycleerde kunststoffen.


Elektriciteit te koop

Officieel: Kia EV6, speerpunt van het elektrische gamma

Deze EV6 kan worden uitgerust met verschillende batterijen en motoren. De accu slikt 58 of 77 kWh en kan worden gecombineerd met één elektromotor die de achterwielen aandrijft of twee om hem vierwielaandrijving te geven.

Er bestaat ook een vijfde versie, de GT, die de grootste batterij combineert met de vierwielaandrijving voor een totaalvermogen van liefst 580 pk. De prestaties zijn dan echt indrukwekkend, met een 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en een topsnelheid van 260 km/u. Met een knop op het stuur kan hij ook een “sportieve” klank verspreiden, net zoals Porsche al aanbiedt in zijn Taycan.

Ongeacht het vermogen kan de EV6 opladen van 10 naar 80 procent in slechts 18 minuten als hij aan een snellader is gekoppeld. Hij kan op minder dan 5 minuten 100 kilometer rijbereik recupereren. De versie die het verste geraakt, belooft volgens Kia een rijbereik van 510 kilometer.

De EV6 kan stroom laden maar ook afgeven. Dankzij een adapter die op de auto kan worden aangesloten kan hij als batterij dienen om het huis te voeden en tot 24 uur lang stroom leveren. Dat is wel zo praktisch bij een stroomonderbreking. Maar ook elders. Ok, we zien hem nog niet midden in het bos een elektrische kettingzaag voeden, maar wat dacht je van een projector om ergens een openluchtcinema te organiseren?

Een hele familie

Officieel: Kia EV6, speerpunt van het elektrische gamma

De EV6 krijgt binnenkort het gezelschap van andere elektrische modellen. In totaal zal Kia 11 puur elektrische modellen aanbieden, waarvan er 7 enkel met dit type aandrijflijn verkrijgbaar zijn. Ze heten allemaal EV, gevolgd door een cijfer van 1 tot 9. Tegen 2030 wil het Koreaanse merk dat 40 procent van zijn gamma elektrisch is.

Eind 2021

Officieel: Kia EV6, speerpunt van het elektrische gamma

De productie van de cross-over begint in juli 2021 en de eerste exemplaren zouden bij ons drie maand later bij de dealer moeten staan. De Koreanen publiceren heel binnenkort de volledige prijslijst.Op zoek naar een elektrische wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische wagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor elektrische wagens nu hier:

Kia

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km