Opel Experimental: de Manta-reïncarnatie komt dichterbij

Deze concept car wordt begin september onthuld op het salon van München.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 09 augustus 2023
  • Toekomst

Opel heeft net de eerste beelden vrijgegeven van een concept car met de naam ‘Experimental’, die een nieuwe designtaal inluidt voor de volgende generatie auto’s van Opel. De designers van het merk met de bliksemschicht als logo gaan resoluut voor een sobere en pure stijl, met een koetswerk dat bijna volledig ontdaan is van opsmuk. Opel kondigt meteen ook aan dat het voortaan geen chroom meer gebruikt, maar wel LED-strips die ook functioneel kunnen zijn als dat nodig is. Concreet evolueert de ‘Vizor’-neus, die vandaag terug te vinden is op de Astra, de Corsa en de Mokka, stilaan naar een volledig zwart paneel met langgerekte LED-lichten.

Het interieur kan natuurlijk niet achterblijven, met ook hier een opmerkelijke soberheid. Opel geeft onder andere de voorkeur aan een head-up display in plaats van de gewoonlijke schermen.

Manta, geef je bloot!

We weten dat de Duitse afdeling van de Italiaans-Franse Stellantis-groep werkt aan de reïncarnatie van de Manta. En de Experimental zou ons een idee kunnen geven van hoe die eruit gaat zien. Alles wijst er dus op dat de Manta een 100 % elektrische en sportieve crossover wordt met plaats voor 4. Over de technische fiche van het model weten we echter nog niet veel, alleen dat het op het STLA-platform van de groep zal staan en twee elektromotoren krijgt. Afspraak in München in september om meer te weten te komen!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Opel.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km