Opel Experimental: de Manta-reïncarnatie komt dichterbij

Deze concept car wordt begin september onthuld op het salon van München.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 09 augustus 2023
  • Toekomst

Opel heeft net de eerste beelden vrijgegeven van een concept car met de naam ‘Experimental’, die een nieuwe designtaal inluidt voor de volgende generatie auto’s van Opel. De designers van het merk met de bliksemschicht als logo gaan resoluut voor een sobere en pure stijl, met een koetswerk dat bijna volledig ontdaan is van opsmuk. Opel kondigt meteen ook aan dat het voortaan geen chroom meer gebruikt, maar wel LED-strips die ook functioneel kunnen zijn als dat nodig is. Concreet evolueert de ‘Vizor’-neus, die vandaag terug te vinden is op de Astra, de Corsa en de Mokka, stilaan naar een volledig zwart paneel met langgerekte LED-lichten.

Het interieur kan natuurlijk niet achterblijven, met ook hier een opmerkelijke soberheid. Opel geeft onder andere de voorkeur aan een head-up display in plaats van de gewoonlijke schermen.

Manta, geef je bloot!

We weten dat de Duitse afdeling van de Italiaans-Franse Stellantis-groep werkt aan de reïncarnatie van de Manta. En de Experimental zou ons een idee kunnen geven van hoe die eruit gaat zien. Alles wijst er dus op dat de Manta een 100 % elektrische en sportieve crossover wordt met plaats voor 4. Over de technische fiche van het model weten we echter nog niet veel, alleen dat het op het STLA-platform van de groep zal staan en twee elektromotoren krijgt. Afspraak in München in september om meer te weten te komen!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Opel.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km