Saab 9-X BioHybrid : stadswagen uit het hoge noorden

  • Piette François
  • 05 maart 2008

 

Na een weinig zeggende teaser te hebben gezien is dit de voorstelling van het Saab 9-X concept, een concept dat de toekomstige stadswagen van het merk moet worden. Hij zal in het Saab gamma plaatsnemen onder de 9-3 en wordt een regelrechte concurrent van de Volvo C30, Audi A3 en BMW 1 reeks. Hij heeft niet alleen een mooie lijn, hij is ook praktisch met zijn eenvoudige toegang tot de koffer ruimte en ruime plaats voor de passagiers. Het interieur doet beroep op een innoverende ergonomie, zo merken we bijvoorbeeld op dat er geen gebruik wordt gemaakt van een centrale console, maar wel een touchscreen waarop alle bedieningen terug te vinden zijn. Uiteraard wordt dit concept ook uitgerust met de nieuwe gadgets zoals Bluetooth, WiFi, MP3 speler, ….

Zoals we het van Saab verwacht hadden, zal ook dit model op bio-brandstof rijden, maar dat is niet alles. Het gaat om een gloednieuwe motor met een cilinderinhoud van 1.4 liter en niet minder dan 200 pk. Om het koppel op te drijven werd zelf de hulp van een kleine elektrische motor ingeroepen. De batterijen van de elektrische motor worden opgeladen door het opslaan van de vrijgekomen energie en een zonnepaneel dat in het dak verwerkt zit.

Uiteraard gaat het hier enkel nog maar om een prototype dat, zoals elke « show car », uitgerust is met enkele uitzonderlijke snufjes wat er een « high-tech » model van maakt. Het bewijs zijn de laterale camera’s die de gebruikelijke achteruitkijkspiegels moeten vervangen en een spoiler dat vanaf 70 km/u de daklijn een beetje komt verlengen. Wij zijn in elk geval heel enthousiast over dit concept !

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer, François Piette. Source ©: Saab.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km