Scoop: Opel Crossland, volledig elektrische nieuwe generatie

De Opel Crossland krijgt volgend jaar een volledig nieuwe generatie en zou daarbij nieuwe motorisaties moeten krijgen, zowel op brandstof als volledig elektrisch.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 september 2023
  • Toekomst

Opel zit middenin een grote transformatie nu het de overstap maakt naar een volledig elektrisch aanbod. Als gevolg daarvan herziet het Duitse merk zijn gamma volledig. Sommige traditionele modellen gaan daarbij op de schop ten voordele van nieuwe types, zoals de Insignia, die vervangen wordt door de toekomstige Manta. Daarnaast komen er ook volledig nieuwe Opels op de markt, zoals een compacte elektrische auto voor minder dan 25.000 euro. Maar Opel zal ook een deel van zijn huidige aanbod moeten vernieuwen, zo bewijzen deze foto's van de opvolger van de Crossland.

Radicale nieuwe look

Onze spionagefotografen hebben de opvolger van de Duitse compacte SUV twee keer betrapt in camouflagepak. En het is duidelijk dat Opel vanaf een leeg blad is begonnen voor het design. We kunnen zijn volledige look natuurlijk nog niet zien, maar de vormen alleen al hebben maar weinig gemeenschappelijk met de huidige Crossland. Naast de nieuwe 'Vizor'-grille van het merk, krijgt het koetswerk een veel meer blokvormige look, terwijl zijn lichtsignatuur lijkt op die van de recent gefacelifte Corsa.

Verbrandingsmotoren en elektrisch vanaf 2024

Qua motorisaties weten we dat de nieuwe Crossland nog wel beschikbaar zal zijn met verbrandingsmotoren, maar er komt ook een (of misschien zelfs meerdere) volledig elektrische versie. Het is echter nog niet duidelijk op welk platform van de Stellantis-groep deze verbrandings- en elektrische versies zullen staan. Op een bevestiging is het nog even wachten, aangezien Opel zijn nieuwe compacte SUV pas volgend jaar voorstelt.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben je op zoek naar een Opel? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Opel-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Cybertruck: 755 km autonomie en 0-100 km/u in 2,7 s

Tesla Cybertruck: 755 km autonomie en 0-100 km/u in 2,7 s

De eerste Cybertrucks zijn eindelijk van de band gerold in de Gigafactory in Texas en aan klanten overhandigd! Een elektrische pick-up die veel van de beloften van 4 jaar geleden nakomt, maar niet allemaal...

Peugeot 208 Rallye: de looks heeft hij, de rest moet je zelf doen

Peugeot 208 Rallye: de looks heeft hij, de rest moet je zelf doen

Een Zwitserse Peugeot-dealer heeft de 208 uitgebracht die we allemaal willen: de 208 Rallye, als eerbetoon aan de 205 en 106 Rallye van weleer. Alleen ontbreekt er nog een stap of twee.

Lotus onthult een nieuwe supercharger

Lotus onthult een nieuwe supercharger

De snelladers van Lotus halen een laadvermogen tot 450 kW!

Toyota Urban SUV Concept: toekomstige bZ2X

Toyota Urban SUV Concept: toekomstige bZ2X

Tijdens de Keshinki, de jaarlijkse bijeenkomst die het Autosalon van Brussel vervangt, heeft Toyota een verleidelijke conceptcar onthuld in de vorm van een volledig elektrische compacte SUV.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km