Opel: binnenkort ook een elektrische wagen voor minder dan €25.000?

Florian Huettl, de baas van Opel, heeft bevestigd dat er een "betaalbare" elektrische wagen naar het gamma van het Duitse merk komt, maar nog niet meteen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 september 2023
  • Toekomst

Elektrische wagens zouden binnenkort weleens betaalbaar kunnen worden. Toch als we de grens van 25.000 euro als betaalbaar beschouwen, maar dat is een andere discussie. Na Renault, Volkswagen, Skoda, Cupra, Fiat en Citroën is het nu aan Opel om te bevestigen dat er een elektrische wagen voor minder dan 25.000 euro in het gamma zal verschijnen. Dit nieuwe model zou dan ook op hetzelfde platform als de modellen van Fiat en Citroën gebouwd worden.

Broertje van de Citroën ë-C3 en de elektrische Fiat Panda

Deze aankondiging van Florian Huettl, de baas van het merk met de Blitz, op het autosalon van München komt dan ook niet echt als een verrassing. De Stellantis-groep is inderdaad bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuw platform dat gericht is op dit segment van 'goedkope' elektrische wagens. Een platform dat als eerste te vinden zal zijn onder de toekomstige Citroën ë-C3, vervolgens onder de elektrische Fiat met Panda-DNA, alvorens het uiteindelijk in handen van Opel zal belanden.

Niet voor meteen...

En hoewel Opel nu al de komst van een elektrisch model voor minder dan 25.000 euro heeft bevestigd, komt dat model helaas nog niet meteen naar het gamma van het merk. Het Duitse model moet namelijk wachten op de lancering van de Franse en Italiaanse stadswagens. En hoewel de inzending van Citroën nog dit jaar wordt voorgesteld voor een lancering begin 2024, komt de elektrische Fiat pas in juli 2024. Met andere woorden: de Opel komt waarschijnlijk pas in 2025 op de markt, of misschien wel later...

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km