ë-C3: dit is de elektrische Citroën voor minder dan €25.000!

Stellantis heeft stilletjes een eerste beeld van de toekomstige goedkope elektrische Citroën onthuld. Die gaat de concurrentie aan met de Renault 5 en de Volkswagen ID.2, en dat vanaf begin 2024.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 27 juli 2023
  • Elektrisch

We hebben de neiging om niet te veel aandacht te spenderen aan de talloze documenten die de autoconstructeurs publiceren over hun financiële resultaten - dat is voor de aandeelhouders en voor de economische vakpers. Maar dat is duidelijk een slechte beslissing, want af en toe zit er tussen de rijen cijfers en resultaten een schat aan nog niet eerder onthulde informatie. Zoals in dit document dat Stellantis onlangs publiceerde, bijvoorbeeld.

Minder dan €25.000

In het deel gewijd aan het toekomstige "aantrekkelijke en betaalbare elektrische aanbod" van de groep, zien we namelijk een afbeelding van de toekomstige Citroën ë-C3 naast de nieuwe Fiat 600e en Topolino.

Dat sluit aan bij wat Thierry Koskas, de CEO van Citroën, onlangs onthulde over de komst van een elektrische SUV van ongeveer 4 meter lang en een vanafprijs van minder dan 25.000 euro in het gamma van het Franse merk. Een prijsstelling die nogmaals wordt bevestigd in dit document, waarin klaar en duidelijk een prijskaartje van "onder de 25.000 euro" staat.

Begin 2024

Het document verklapt ook wanneer het model wordt gelanceerd in Europa: begin 2024. Dat is op tijd om de Renault 5 Electric het vuur aan de schenen te leggen... en om de Volkswagen ID.2 vooraf te zijn, net als zijn evenknieën van Skoda en Cupra, die pas in 2025 worden verwacht.

Deze eerste afbeelding toont ook dat het nieuwe model zich tenminste gedeeltelijk inspireert op de look van de recente Oli-conceptcar. Toch op zijn minst wat zijn lichtsignatuur betreft.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Stellantis / Citroën.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km