Scoop: nieuwe Audi R8 en Porsche 911!

De Duitse supercar zou nog een ultrasportieve en ultra-exclusieve versie moeten krijgen, terwijl de facelift van de Porsche dichterbij komt.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 oktober 2023
  • Toekomst

We mogen ons klaarmaken voor een salvo aan sportwagens uit Duitsland. Onze spionagefotografen hebben namelijk een hardcore versie van de Audi R8 gespot tijdens testwerk op de Nürburgring, naast een ongewone Porsche 911. Dat zou weleens de facelift kunnen zijn van de 992-generatie! Een esthetische update die ook gepaard zou moeten gaan met mechanische vernieuwingen...

Nog extremere en exclusievere Audi R8

Neen, deze Audi R8 is niet gemaakt voor het circuit, of toch niet enkel, aangezien we een nummerplaat zien op dit testmodel! Een belangrijk detail, waardoor we vermoeden dat Audi aan een nog extremere versie werkt van de al ongelooflijke R8 GT, die we konden testen op het Spaanse circuit van Monteblanco. Een ultieme versie bedoeld als homologatiemodel voor een racevariant, die daarmee nog zeldzamer zou moeten worden dan de R8 GT. De productie wordt namelijk beperkt tot een honderdtal exemplaren en gaat volgend jaar van start.Nieuwe atmosferische en hybride 911's!

In Weissach wordt er dan weer gewerkt aan de facelift van de 992-generatie van de Porsche 911! Een update die onze spionagefotografen hebben kunnen spotten met maar een piepklein beetje camouflage. Wat mogen we verwachten? Volledig hertekende bumpers, zoals steeds, maar ook heel wat mechanische veranderingen! De instapversies zouden weer een atmosferische zescilinder boxer moeten krijgen, terwijl de 911 ook een hybride motorisatie zou krijgen! Een primeur voor het model die reeds bevestigd is door Frank Moser, de productbaas van de Porsche 718 en 911.Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km