Skoda’s gaan er anders uitzien in de toekomst

Skoda gaat voor een nieuwe designfilosofie, die “Modern Solid” gedoopt wordt…

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 24 maart 2022
  • Toekomst

Skoda’s staan al jarenlang bekend om hun praktische en nuchtere karakter, zowel wat het design als het gebruik betreft. Dat konden we onlangs opnieuw vaststellen met een lange trip in de Kodiaq. Skoda’s mogen dan wel verzorgd en goed afgewerkt zijn, écht sexy kan je ze zelden noemen, al doet de Enyaq Coupé wel zijn best. Met een nieuwe designtaal wil Skoda daar misschien wel verandering in brengen.

Eerste een grote elektrische SUV

Misschien, want veel informatie geeft het merk nog niet vrij. Er is enkel een wazige foto die getoond werd tijdens de voorstelling van de jaarresultaten van de Tsjechische VW-dochter. Daarop is een SUV te zien die getekend is volgens de nieuwe designstijl van het huis. Naar de afmetingen hebben we het raden, maar hij lijkt in elk geval groot. De neus geeft met zijn typische dichte Skoda-radiatorrooster aan dat het om een elektrisch model gaat. De oppervlakken zien er ook puur uit, zonder al te veel frivole lijnen, en hij krijgt een lange wielbasis, grote raampartijen en een dikke C-stijl, smalle LED-achterlichten en vooraan een lichtsignatuur die verwijst naar de huidige modellen. Modern en strak dus, of “Modern Solid”... In de tweede jaarhelft zouden we het nieuwe model volledig te zien moeten krijgen, dat dan de eerste wordt van drie nieuwe elektrische modellen die het merk tegen 2030 wil lanceren.

De echte reden om de pers samen te roepen was de voorstelling van de jaarresultaten van Skoda. Het merk wist in 2021 zo’n 878.000 voertuigen aan de man te brengen, 12,6% minder dan in 2020 (om de gekende redenen). Ondanks de SUV-hype blijft de Octavia met meer dan 200.000 exemplaren veruit het best verkopende model, voor de Kamiq (119.000 stuks) en de Karoq (109.000 stuks).


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Skoda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km