Slimme innovatie: voetgangerdetectie via smartphone

Het Israëlische bedrijf Viziblezone wil auto’s voetgangers laten detecteren door het signaal van hun smartphone te traceren.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 11 mei 2020
  • Sector

Voetgangerdetectiesystemen in auto’s zijn niet uitzonderlijk meer. Je vindt ze in de kleinste stadswagen. Ze gebruiken een camera, laser en/of radar om voetgangers (en soms ook fietsers of dieren) op te merken en indien nodig zelfstandig een noodstop te activeren. Het Israëlische bedrijf Viziblezone heeft echter een heel andere en innovatieve manier bedacht om deze functie te vervullen: het systeem zou gebruik maken van de wifi-antenne van smartphones om weggebruikers te detecteren. Daardoor kan het ook mensen opmerken die nog onzichtbaar zijn voor camera’s en radars in de auto, en dat tot een afstand van 180 meter. De smartphone van een weggebruiker weet bovendien of die zich te voet, met de fiets, op een step, een scooter of een ander vervoersmiddel verplaatst. De software van Viziblezone kan in bestaande apps worden geïntegreerd en via Android Auto gewoon in een auto worden toegepast. Hardware-aanpassingen zijn dus niet nodig. Viziblezone maakt zich sterk dat al zijn software de privacy van zijn gebruikers volledig respecteert: er worden nooit data over de gebruiker opgeslagen of doorgegeven aan andere partijen. Dat is heel belangrijk, want het bedrijf zegt zelf goed te beseffen dat niemand zijn software zal willen installeren als er nog maar een vermoeden van verminderde privacy bestaat.

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.
Video ©: Viziblezone / YouTube. Source ©: Viziblezone.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km