Special einde van de wereld, dag 3: Apocalyps

  • Piette François
  • 19 december 2012

Overmorgen wordt ons lot bezegeld. In het ergste geval resten ons nog drie dagen om te genieten van het leven, de personen die ons dierbaar zijn en onze passies. Als je, net zoals wij, gepassioneerd bent door vierwielers kennen we een zeer geschikt model voor deze omstandigheden: de AC Cobra, een auto met een apocalyptische rijervaring. Welkom in de hel.

Kernbom op supermarktkarretje

Wanneer een elegante Britse roadster met tweeliter zescilinder de oceaan oversteekt en in de handen valt van de Texaanse racer Carroll Shelby, krijg je gegarandeerd een mythisch resultaat. De AC Cobra is waanzin in zijn puurste vorm. Het chassis werd onder een gunstig gesternte geboren maar is vrij rustiek. Het gewicht blijft beperkt tot een ongeveer een ton en de dikke V8 ontwikkelt tot 410 pk in de laatste 427-versies.

Nog gekker: de raceversies doen iedereen beven (het asfalt, de concurrentie én de bestuurder) met hun 485 paarden. Kers op de taart: Carroll Shelby bouwde twee speciale Super Snake-versies met zevenliter V8, twee compressoren en 800 pk.

Te gek!

Opgelet, dit is geen auto voor bestuurders met een klein hartje. Onder luid gedonder wordt de kracht losgelaten op de achterwielen. De bestuurder kan alleen proberen om de ongezien brutale achteras in toom te houden. De V8-motoren zijn bijzonder woest, het chassis wordt bij de minste druk op het gaspedaal overspoeld door vermogen en het geluid is al even duivels. De AC Cobra is een charismatische auto waarvan je zeker nog zult dromen tijdens de laatste twee nachten …

AC

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Source ©: AC Cobra.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km