Suzuki op de Brussels Motor Show 2023, discrete aanwezigheid

Terwijl het normaal gezien uitpakt met een grote show op het Salon van Brussel, gaat Suzuki dit jaar voor een iets discretere aanwezigheid. Met ook producten die weinig deining veroorzaken.

  • Maloteaux  Olivier Maloteaux Olivier
  • 21 december 2022
  • Divers

De kleine Japanse autobouwer zal aanwezig zijn in Paleis 6, naast de andere merken die de Astara-groep (met verder ook Hyundai, MG, SsangYong, Isuzu en Maxus) invoert in België. Voor het Salon voegt Astara trouwens een nieuw merk toe aan zijn aanbod: het Spaanse Silence, ook aanwezig in Paleis 6 met zijn S04 'quadricycle', in een versie met of zonder rijbewijs. Silence zal Suzuki echter niet overschaduwen. Het Japanse merk biedt discrete maar efficiënte modellen aan, waaronder 'zelfopladende' hybrides op Toyota-basis (Swace en Across) of van eigen makelij (S-Cross en Vitara).

De S-Cross wordt geëlektrificeerd...

De in 2013 gelanceerde de S-Cross is niet meer zo jong... Na een facelift in 2016 is hij voor 2022 verder verfijnd, ditmaal met de komst van een 'zelfopladende' hybride aandrijflijn (1.5 benzine + elektrisch) met een gecombineerd vermogen van 116 pk. Via een gerobotiseerde zesbak met enkele koppeling wordt dat vermogen naar de voorwielen of de vier wielen gestuurd. En die optie van vierwielaandrijving is eerder een zeldzaamheid op de markt in dit segment. 

...en de Vitara ook

Zijn broer, de iets minder op gezinnen gerichte en iets meer SUV-achtige Vitara, heeft ook recht op de hybride aandrijflijn die Suzuki op de S-Cross aanbiedt. En ook hier kan je bij het bestellen kiezen tussen een uitvoering met voorwielaandrijving of een 4x4. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Suzuki? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Suzuki-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Maloteaux  Olivier
Over de auteur: Maloteaux Olivier Het autovirus heeft Olivier al in zijn kindertijd besmet. Later volgde een passie voor journalistiek. Hij moest vervolgens alleen nog maar de twee combineren. Olivier is geïnteresseerd in alle soorten auto's uit alle tijdperken, ongeacht de techniek onder het koetswerk. Al heeft hij toch een lichte voorkeur voor coupés en roadsters met een karaktervolle motor...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km