Vernieuwde Toyota bZ4X is beter in de winter

Toyota heeft een kleine update doorgevoerd voor zijn elektrische SUV. De bZ4X wordt er vooral beter mee in de winter, want zowel de batterij als de inzittenden genieten van een betere verwarming.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 16 januari 2024
  • Lancering

Toyota’s eerste eigen volledig elektrische model, de middelgrote SUV bZ4X, is geen slechte wagen. Bijlange niet: zijn comfort, binnenruimte, rijgedrag en prijs-uitrustingsverhouding zijn allemaal erg goed voor elkaar. Toch heeft het model ook zijn minpunten, met name het rijbereik in de praktijk en de laadsnelheid. Met een maximaal laadvermogen van 150 kW moet de SUV van Toyota niet onderdoen voor zijn rivalen, maar het probleem is dat die snelheden vaak niet werden behaald in de praktijk. Iets wat Toyota wil oplossen met een update van het model.

Batterij en passagiers krijgen sneller warm

Het verwarmingscircuit van de bZ4X heeft namelijk een nieuwe water-water-warmtewisselaar en een verwarmingsregelklep gekregen om de batterijtemperatuur sneller te kunnen verhogen en hem zo ook in koude omstandigheden klaar te maken voor een snellaadbeurt. Zo moet de laadtijd van 10-80% in ongeveer 30 minuten ook gemakkelijker te evenaren worden als het vriest. En ook de passagiers genieten trouwens van meer comfort in de winter, want er is een nieuwe warmtestraler aan boord die de benen en voeten van de voorste inzittenden snel moet kunnen opwarmen.

Digitale sleutel

Verder wordt de veiligheid van de Toyota bZ4X iets verbeterd met een nieuwe functie die kop-staartaanrijdingen moet helpen voorkomen, waarbij ook de alarmlichten worden ingeschakeld als de dodehoekmonitor een risico op aanrijding detecteert. Tenslotte is er nog een nieuwe digitale sleutel, waarmee je je Apple- of Android-smartphone kan gebruiken om de bZ4X te openen en te starten. Die digitale sleutel kan je delen met maximaal vijf personen tegelijk, waarmee het gemakkelijker wordt om de auto uit te lenen zonder op voorhand te moeten afspreken.

De vernieuwde Toyota bZ4X is onmiddellijk te bestellen, al betekent dat natuurlijk ook dat hij waarschijnlijk pas na de winter wordt geleverd. De updates zullen dus vooral over een jaar van pas komen. De elektrische SUV van Toyota is beschikbaar vanaf 51.150 euro, maar tijdens de salonperiode krijg je 4.500 euro korting en heb je er dus al eentje vanaf 46.650 euro. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota bZ4X? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota bZ4X-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km