Van deze Ford GT LM Edition zullen er slechts 20 gebouwd worden

Een laatste speciale editie voor de productie van het model stopt.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 06 oktober 2022
  • Lancering
  • 2.154 weergaven

Het einde van de wulpse Ford GT nadert! De Amerikaanse supercar gaat binnenkort met pensioen, maar voordat het zover is, zal het Amerikaanse merk nog een zeer exclusieve beperkte reeks op de markt brengen, de 'LM Edition'. De letters LM verwijzen natuurlijk naar Le Mans, het circuit waar Ford GT's zich in 1966 en in 2016 onderscheidden.

De Ford GT LM Edition wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 20 stuks, allemaal aangedreven door de 667 pk sterke 3,5 liter Ecoboost V6. Ze zullen zich van de andere GT's onderscheiden door hun specifieke Liquid Silver livrei, gecombineerd met rode of blauwe details, naar keuze van de koper. Andere bijzonderheden: de diffuser, zijskirts en spiegelsteunen zijn gemaakt van ultralichte materialen. De 20 duim grote velgen zijn voorzien van titanium bouten en herbergen een remsysteem van Brembo met zwarte remklauwen.

Het interieur is afgewerkt in Alcantara met talrijke inzetstukken van koolstofvezel, gecombineerd met leer, vooral op het dashboard en de middenconsole. Een leuke anekdote: de badge die aan de passagierskant is gemonteerd, wordt gemaakt van een metaallegering uit de motor van de #69 GT die in 2016 als derde eindigde tijdens de 24 Uren van Le Mans. Dat blok wordt omgesmolten en om er deze nieuwe badges van te maken.

Rest nog de vraag hoeveel deze speciale uitvoering zal kosten! Hoewel Ford geen prijs heeft meegedeeld, durven we er geld op verwedden dat hij meer dan een miljoen dollar zal kosten!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Ford.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km